seo-approving empty image

Partners in crime sinds bijna 15 jaar

Fashion For Cycling - of kortweg FFC - werd opgericht in 2003 en specialiseert zich in fietsaccessoires en -kleding voor zowel dames als heren. Vandaag runt zaakvoerster Cindy Van Eyck 2 fysieke winkels in Lotenhulle (Aalter) en Geraardsbergen, en een webshop die gezien kan worden als een derde filiaal. FFC en Starring Jane kunnen van een echt partnerschap spreken: we werken al samen sinds 2008, bijna 15 jaar dus! Toch liepen onze wegen niet gedurende die volledige periode samen.

Van 2008 tot vandaag

Het was in 2008 dat FFC voor het eerst bij Starring Jane aanklopte met de vraag om een gebruiksvriendelijke website te ontwikkelen, met beperkte bestelmogelijkheid voor hun klanten. E-commerce stond toen nog in de kinderschoenen, maar zou snel opgang maken en zeker in B2C. FFC is ambitieus. Het bedrijf werd steeds groter en na enkele jaren werd beslist om volop te gaan voor een full-service webshop, ontwikkeld in Umbraco. De shop was gekoppeld aan het toenmalige kassasysteem van FFC en loste de verwachtingen ruim vijf jaar lang helemaal in.

Introductie nieuw kassasysteem Vendit

In 2017 besloot FFC te werken met een nieuw kassasysteem, Vendit. Op zich allemaal geen probleem, maar een koppeling tussen Vendit en Umbraco was er niet op dat moment. Vermits Vendit standaard geleverd wordt inclusief een e-commerce module koos FFC voor deze oplossing. Onze samenwerking was altijd heel transparant en open en gedurende die periode bleven we hen ondersteunen met campagnes, SEO,...

Fashion For Cycling webshop
Magento webshop gekoppeld met Vendit kassasysteem

Ontwikkeling Magento webshop

Om een lang verhaal kort te maken, FFC begon de webshop die er toen stond te ontgroeien. Uiteindelijk werd dan ook beslist om alles terug in handen te geven van Starring Jane in de vorm van een Magento webshop, gekoppeld met Vendit, en met veel meer uitbreidingsmogelijkheden via custom development. Met deze shop zit FFC safe voor jaren en dit is waarom.

De succesfactoren van de nieuwe shop

De doelstellingen van de e-shop kunnen als volgt worden samengevat:

  • Probleemloze connectie met Vendit
  • Mogelijkheden naar uitbreiding en custom programmatie
  • Gebruiksgemak, zowel voor de sitebezoeker als de administrator
  • Een shop die steeds actuele productinformatie toont

Alle productgerelateerde data komt uit Vendit, de rest uit Magento

Vendit is als het ware het kloppende hart van alle productinformatie. Alle productdata wordt door FFC in dit kassasysteem ingegeven. Het gaat dan om de productcategorieën, foto's, de stock, de uitgebreide omschrijving en de productspecificaties zoals de maten en merken.

De Magento shop is zo opgebouwd dat al deze informatie mooi getoond wordt op de site. De aangemaakte categorieën verschijnen in de subnavigatie in de juiste volgorde, de detailpagina's per product worden zorgvuldig opgebouwd aan de hand van deze opgehaalde data. Voor elk artikel wordt er getoond hoeveel exemplaren er nog in stock zijn per winkelpunt.

De synchronisatie van de stock is uiteraard heel belangrijk, vandaar dat dit ook consequent gebeurt. Wanneer iemand een artikel aankoopt in een fysieke winkel wordt dit automatisch geregistreerd in de online shop. 

Wat komt er dan in Magento zelf?

Alle overige contentpagina's (alles wat niet met de producten te maken heeft) worden aangemaakt in Magento. De integratie werkt trouwens in twee richtingen: klanten plaatsen bestellingen via de Magento webshop, en die transacties stromen door naar het kassasysteem.

Elke nacht een product update

De wijzigingen vanuit Vendit worden iedere nacht automatisch volledig bijgewerkt in Magento. Zo blijft de site performant. Uiteraard is het mogelijk om manueel dringende updates (denk maar aan een prijsaanpassing) versneld via Vendit naar Magento te pushen. Op die manier heeft FFC de vrijheid om de shop volledig naar hun hand te zetten.

 

Verwachtingen hedendaagse webshop volledig ingelost

Sitebezoekers verwachten veel van een online shop. Een duidelijke onderverdeling van de producten, uitgebreide zoekmogelijkheden, (detail)foto's en keuze in verzend- en betaalopties zijn een must. 

Zoekcriteria overgenomen uit kassasysteem

Net zoals de andere productdata worden ook de specificaties overgenomen uit Vendit. Het gaat dan uiteraard over het merk, de maat en de kleur, maar ook gedetailleerde info over het materiaal, de pasvorm, het seizoen waarvoor een product geschikt is en zo meer vormen op de site de criteria waarop een geïnteresseerde heel gericht kan zoeken naar het voor hem of haar geschikte product.

Integratie met Mollie voor betalingen via alle gangbare methodes

Voor de betalingen is er een integratie met Payment Service Provider Mollie. Een klant kan kiezen voor creditcard, bancontact, overschrijving, ecocheques, gift cards,... Nadat de betaling in Mollie rond is wordt alles automatisch in gang gezet voor de verzending, wordt er een order aangemaakt in het kassasysteem en wordt de bestelling correct verwerkt in de boekhouding.

Optimale bezorgervaring voor klanten door koppeling met verzendplatform Sendcloud

Wanneer een klant een bestelling plaatst dan wordt dit doorgestuurd naar Sendcloud voor verzending via Bpost naar een klant thuis, naar één van de winkels, naar een verzendpunt,... Inclusief een shipment link waarop het pakketje kan worden gevolgd. Een klant heeft de volledige controle over de manier waarop het product tot bij hem of haar komt.

Sinds de lancering van onze nieuwe webshop merken we dat klanten steeds makkelijker zelfstandig de juiste producten weten te vinden.

Lesley Balcaen, Marketing Fashion For Cycling
Magento webshop

Extra mogelijkheden via Magento

Het kassasysteem Vendit biedt vele mogelijkheden, maar kent ook enkele beperkingen. Zo is het via Vendit wel mogelijk om een korting toe te kennen aan een individueel product, maar niet aan een volledige productcategorie. Het is één van de voorbeelden waar Magento een handige tegemoetkoming vormt.

Via Magento kan men nog eens extra kortingsregels toekennen op een hele productgroep bovenop de promoties die uit Vendit komen. Wil FFC de fietsshirts voor dames van een bepaald merk in de picture zetten, dan kan dit via enkele kliks worden geregeld. Deze extra's zijn heel handig in het geval van solden of koppelverkoop.

Op zoek naar een webshop met koppeling aan een specifiek kassasysteem?

De site van Fashion For Cycling bewijst dat webshop en kassasysteem hand in hand gaan. Eén van de troeven van Magento is de mogelijkheid tot uitbreiding met extra functionaliteiten, waardoor het een belangrijke aanvulling betekent voor wat consumenten online te zien krijgen. Gelinkt aan een kassasysteem of ERP zorgt dit platform er bovendien voor dat zeer veel administratie wordt opgevangen en dat jouw klanten kunnen genieten van een betere service.

Contacteer ons voor meer info.