Web- versus mobiele applicaties

De mogelijkheden van webapplicaties zijn eindeloos. Ze worden voor allerlei doelen ontwikkeld. Voor alle duidelijkheid, de applicaties waar wij over spreken zijn hoofdzakelijk webapplicaties, wat wil zeggen dat ze kunnen worden geopend in een internetbrowser. De gebruiker hoeft dus niets te installeren of te downloaden. Mobiele applicaties worden ontwikkeld voor Android of iOS, en worden op smartphone of tablet geïnstalleerd. Het ene sluit het andere echter niet uit: zo kan je een website laten ontwikkelen die ook als app kan worden gedownload bijvoorbeeld. Of een webapp kan worden uitgebreid zodat die ook offline als mobiele app kan functioneren.

Een beveiligde toegang tot waardevolle informatie

Een portaal is een goed voorbeeld van een webapplicatie: volledig op maat gemaakt van de de eindgebruiker en met een schat aan waardevolle, unieke informatie voor wie aangesloten is. Er zijn ontelbare mogelijkheden: B2B e-commerce, selfservice, klantenportaal, ledenportaal, verkoopportaal, kennisportaal en digital workplaces.

Meer over portalen.

Webapplicatie voor BAM Interbuild

Case: BAM Interbuild

De "tourniquet-app"

Voor bouwbedrijf BAM Contractors werd een app ontwikkeld die het beheer van de werven en speciflek de toegangscontrole voor medewerkers een pak efficienter laat verlopen. Het was voor hen een enorme uitdaging om het overzicht te bewaren van wie wanneer op een werf aanwezig mag zijn. De administratie nam te veel tijd in beslag. Via de app kan BAM Contractors werven toevoegen, logins toekennen, rapporten genereren en in realtime de aanwezigheden bekijken.

Naar de volledige case.

Rouw-applicatie voor kinderen in opdracht van uitvaartspecialist DELA

Case: DELA

De rouw-applicatie voor kinderen, goed voor 2 Feweb excellence awards

Wanneer kinderen een dierbare verliezen, is het belangrijk dat ook zij hierom kunnen rouwen. Een echt antwoord geven op de vragen van kinderen is moeilijk. Uitvaartspecialist Dela wilde hiervoor een tool ontwikkelen. We ontwikkelden samen met hen een app waarmee kinderen een herinneringswereld konden creëren met in die wereld een boom, sterren en wolken waaraan zij tekeningen, geluidsfragmenten of video’s kunnen vast hangen. De app is beschikbaar zowel on- als offline (progressive web app) en zit boordevol interactieve animaties die kinderen aanspreken. Alles is opgebouwd met Vue en Laravel. Via Ketnet werd de app bekend bij het grote publiek. Duizenden kinderen maken er vandaag gebruik van.

Meer weten.