seo-approving empty image

Een beveiligde omgeving van onschatbare waarde voor de dagelijkse werking van jouw bedrijf

Een portaal is in de letterlijke betekenis van het woord een “toegangspoort” tot een beveiligde, online werkomgeving. Het wordt volledig op maat gemaakt van de noden van de eindgebruiker en bevat een schat aan waardevolle, unieke informatie voor iedereen die aangesloten is. Een goed werkend portaal is een dagdagelijks gebruiksinstrument en onmisbaar voor een organisatie.

Een essentiële tool in een veranderende markt

We benoemen de mogelijke portalen door er een doel aan te koppelen. De mogelijkheden zijn eindeloos: B2B e-commerce, selfservice, klantenportaal, ledenportaal, verkoopportaal, kennisportaal en digital workplaces. In plaats van met verschillende softwarepakketten te werken heeft een portaal als belangrijkste voordeel dat alle communicatie, documentatie en bewerkingen via één centraal platform gebeuren.

Een alles-in-één systeem bewaart het overzicht. In een portaal kan jouw eindgebruiker al zijn of haar administratie raadplegen zoals productcatalogi, handleidingen, contracten, een FAQ en andere gegevens. Je zal er gegarandeerd tijd mee winnen. Denk maar aan een portaal in de vorm van een webshop waar jouw klanten producten kunnen bekijken en de bestellingen kunnen opvolgen. Dit maakt tijd vrij voor jouw salesteam. Het is een extra service die je je klanten biedt en waarmee je je concurrentiepositie verstevigt. Jouw eindgebruikers hebben 24/7 toegang tot de meest actuele informatie. Informatie die voor hen van belang is om met jou te kunnen samenwerken.

De voordelen van een klantenportaal en hoe je dit aanpakt verzamelden we in een downloadbare gids.

Koppeling met ERP-systeem

Een portaal wordt helemaal interessant wanneer het gekoppeld wordt met een ERP-systeem dat binnen een organisatie reeds wordt gebruikt. Starring Jane werkt technologie-onafhankelijk. Dat maakt het mogelijk om een portaal te koppelen met zowat ieder ERP-systeem op de markt. We hebben ervaring met onder andere Exact, Afas, Dynamics/Navision en InFor. De implementatie van Single-Sign On software maakt het voor de eindgebruiker heel eenvoudig en laat bovendien toe de aanmeldprocedure extra te beveiligen.

Digital workplace, het nieuwe intranet

Telewerken efficiënter maken

Thuiswerken is definitief ingeburgerd. Kantoren zijn meer ontmoetingsplaatsen geworden en het werk op zich is een flexibel gegeven. Telewerken impliceert het gebruik van digitale platformen en tools om goed te kunnen communiceren, taken toe te kennen of documentatie te delen met elkaar. Voor ondernemingen met een complexe workflow kan het een uitdaging zijn om alles op elkaar af te stemmen, en dus biedt een medewerkersportaal uitkomst.

War on talent

In bepaalde sectoren vormt dit een gigantische uitdaging. Om de uitstroom van waardevolle werkkrachten te beperken is een efficiënte werkomgeving van groot belang. Gemiddeld wordt er met 5 tot 8 verschillende apps per dag gewerkt. Door jouw medewerkers een gebruiksvriendelijk, intuïtief en vlot draaiend platform aan te bieden verbeter je niet enkel je eigen werking maar werk je engagement en betrokkenheid bij je huidige medewerkers in de hand.

Mederi ledenportaal

Case: Mederi

Mederi is de grootste erkende dienst voor zelfstandige thuisverpleging, gedreven voor en door ondernemers. Hun probleem was duidelijk: de administratie en communicatie met en naar de zelfstandige praktijken nam te veel tijd in beslag. Dat veranderde met de komst van MyMederi: een portaal dat we voor hen ontwikkelden, waarop elke thuisverpleger en elke praktijk op elk moment de informatie kan terugvinden die voor hem of haar belangrijk is. Het is een echt ledenvoordeel geworden omdat ze op die manier meer tijd hebben om hun job uit te oefenen. Voor Mederi is het een belangrijke troef waarmee ze kunnen groeien, en ze winnen er zelf ook tijd mee.

Meer lezen.

Ontwikkeling van een portaal dat de statistieken van zonnepanelen monitort voor Solora

Case: Solora

Solora is expert in het beheer en het onderhoud van zonneparken. Zij wilden hun klanten zwart op wit aantonen hoe stroomproductie via zonnepanelen evolueert. Daar waar vroeger deze data manueel werd verzameld en doorgestuurd, gebeurt dit nu volautomatisch met het klantensysteem dat Starring Jane ontwikkelde. De voordelen zijn aanzienlijk: een efficiënter, kwalitatiever communicatieproces en een verlichte administratieve last zorgen voor meer omzet en tevreden eindgebruikers.

Naar de volledige case.