seo-approving empty image

Progressive versus native apps

Een 'native app' is de verzamelnaam voor de traditionele apps die worden ontwikkeld voor Android of iOS, en die je via Apple of Google Play kan downloaden.

Een 'progressive app' , ook wel 'webapp' genoemd (PWA), moet niet worden gedownload en geïnstalleerd op een mobiel toestel. Een PWA kan gewoon worden geopend in een internetbrowser. Het ene sluit het andere echter niet uit: zo kan je een website laten ontwikkelen die ook als app kan worden gedownload bijvoorbeeld. Of een webapp kan worden uitgebreid zodat die ook offline als mobiele app kan functioneren. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Het beste van twee werelden

PWA’s bieden een app-achtige ervaring zoals we dit gewoon zijn, maar wel via webfunctionaliteit. Dit wil zeggen dat het type apparaat of besturingssysteem geen enkele rol speelt en er dus geen verschillende versies van de app moeten worden ontwikkeld. Dit maakt het kostenplaatje meteen ook een pak aantrekkelijker.

Meer weten over dit onderwerp? We schreven er dit blogartikel over.

Een beveiligde toegang tot waardevolle informatie

Een portaal is een goed voorbeeld van een webapplicatie: volledig op maat gemaakt van de de eindgebruiker en met een schat aan waardevolle, unieke informatie voor wie aangesloten is. Er zijn ontelbare mogelijkheden: B2B e-commerce, selfservice, klantenportaal, ledenportaal, verkoopportaal, kennisportaal en digital workplaces.

Meer over portalen

BAM Interbuild - applicatie laten ontwikkelen

Case: BAM Interbuild

De "tourniquet-app"

Voor bouwbedrijf BAM Contractors werd een app ontwikkeld die het beheer van de werven en speciflek de toegangscontrole voor medewerkers een pak efficienter laat verlopen. Het was voor hen een enorme uitdaging om het overzicht te bewaren van wie wanneer op een werf aanwezig mag zijn. De administratie nam te veel tijd in beslag. Via de app kan BAM Contractors werven toevoegen, logins toekennen, rapporten genereren en in realtime de aanwezigheden bekijken.

Naar de volledige case

Rouwapp van DELA

Case: DELA

De rouw-applicatie voor kinderen, goed voor 2 Feweb excellence awards

Wanneer kinderen een dierbare verliezen, is het belangrijk dat ook zij hierom kunnen rouwen. Een echt antwoord geven op de vragen van kinderen is moeilijk. Uitvaartspecialist Dela wilde hiervoor een tool ontwikkelen. We ontwikkelden samen met hen een app waarmee kinderen een herinneringswereld konden creëren met in die wereld een boom, sterren en wolken waaraan zij tekeningen, geluidsfragmenten of video’s kunnen vast hangen. De app is beschikbaar zowel on- als offline (progressive web app) en zit boordevol interactieve animaties die kinderen aanspreken. Alles is opgebouwd met Vue en Laravel. Via Ketnet werd de app bekend bij het grote publiek. Duizenden kinderen maken er vandaag gebruik van.

Meer weten