seo-approving empty image

Webshops en e-commerce als een onmisbare schakel voor jouw B2B business

De laatste jaren kent e-commerce een bijzonder sterke groei. Steeds meer mensen gaan online op zoek naar een product of dienst, en dit is niet anders voor bedrijven uit de B2B sector. Het ‘nieuwe normaal’ heeft de spelregels veranderd en een sterke digitale aanwezigheid is cruciaal voor elke ambitieuze onderneming. In het filmpje hieronder duikt digitaal strateeg Matthieu dieper in op B2B e-commerce.

Focus op een klantgerichte B2B webshop

Klanten staan meer dan ooit centraal in de B2B-wereld. De verwachtingen zijn duidelijk: klanten willen niet alleen persoonlijk benaderd worden. Ze willen ook dat ze digitaal kunnen interageren en aankopen doen bij jouw bedrijf.

Dit vereist een webshop die niet alleen verkoopt, maar ook een verlengstuk is van jouw klantenservice en sales team. Door klantgerichtheid voorop te stellen, bouw je niet alleen aan sterke relaties, maar verzeker je ook een toekomstbestendige groei.

Efficiëntie en optimalisatie dankzij jouw B2B webshop

Een efficiënt ingerichte B2B webshop kan jouw bedrijfsprocessen stroomlijnen, de operationele kosten verlagen en jouw marges verhogen.

Dit resulteert in een slankere, meer agile onderneming die zich volledig kan richten op het voldoen aan de behoeften van de klant. Dankzij deze efficiëntie kan jouw bedrijf sneller inspelen op marktveranderingen en klantbehoeften, wat cruciaal is in de snel evoluerende digitale marktplaats.

Bouw vertrouwen met jouw B2B webshop

Jouw B2B webshop moet deze digitale dialoog faciliteren, vertrouwen opbouwen, en de deuren openen naar nieuwe zakelijke opportuniteiten.

Creëer een naadloze online ervaring die even persoonlijk voelt als face-to-face interacties. Hierdoor onderscheid je je niet alleen van de concurrentie, maar versterk je ook de loyaliteit van jouw klanten.

Onze webshop is gericht op longtail. Online is het makkelijker om kleine hoeveelheden te verkopen, maar dit heeft wel een impact op ons bedrijf - zowel extern als intern. Het was goed dat we samen met Starring Jane konden brainstormen over de juiste aanpak en oplossing voor dit businessmodel.

Liselot De Keyser, Marketing & Communication Manager bij Oleon.

B2B webshop voor Oleon Health & Beauty

Case: B2B webshop met focus op longtail sales voor Oleon Health & Beauty

  • Lancering van een geavanceerde internationale B2B-webshop, speciaal ontworpen voor de natuurlijke cosmetica-industrie.
  • Doelgerichte benadering van de longtail markt om zowel kleine Europese startups als grote ondernemingen te bedienen.
  • Automatisering van het verkoopproces om de tussenkomst van personeel te minimaliseren, met het oog op efficiëntere bedrijfsvoering .
  • Sterke focus op duurzaamheid en transparantie voor de positionering van Oleon als een voortrekker in duurzame cosmetica.
  • Schaalbaarheid en flexibiliteit dankzij nopCommerce, waardoor de webshop geschikt is voor zowel kleine als grootschalige operaties en gemakkelijk uitbreidbaar is met toekomstige functionaliteiten.

Bekijk de volledige case

Onze expertise: jouw sleutel tot een succesvolle B2B webshop

Wij begrijpen dat elke onderneming uniek is. Daarom stemmen we onze digitale oplossingen af op jouw specifieke bedrijfsbehoeften en -doelstellingen. Of je nu de voorkeur geeft aan Magento 2, nopCommerce, of een ander platform. Ons team van deskundigen staat klaar om jouw visie te realiseren, zowel voor nationale als internationale projecten.