Klant
Dela
Vraag
Een online tool ontwikkelen om kinderen te begeleiden bij hun rouwproces
Technologie
Vue en Laravel
Resultaat
mijnherinneringaanjou.be

Kinderen rouwen ook

Wanneer kinderen een dierbaar familielid, vriend of huisdier verliezen is het belangrijk dat ook zij hierom kunnen rouwen, op hun eigen manier. Net als volwassenen maken zij een verwerkingsproces door, iets wat al wel eens vergeten wordt. Uitvaartspecialist Dela liet daarom een tool ontwikkelen in samenwerking met rouwspecialisten. We zijn opgetogen dat Dela voor Starring Jane koos voor de uitwerking van ‘Mijn herinnering aan jou’.

mijn herinnering aan jou

Leon, Marie en de herinneringsboom

Het verlies van een dierbare is sowieso een gevoelig onderwerp. Een website die kinderen helpt in hun rouwproces maak je niet in het wilde weg. Een goede voorbereiding was dus essentieel, en daarom organiseerde Starring Jane een workshop met de mensen van Dela en rouwtherapeute Lies Scaut om dit op de juiste manier aan te pakken. Eén van de hoofddoelen van bij het begin was om de herinnering aan de overledene levendig te houden voor de kinderen. Vandaar het idee om – letterlijk – een herinneringswereld te creëren, met in die wereld een boom aan wiens takken de kinderen herinneringen kunnen vast hangen. Leon en Marie, de hoofdpersonages uit de website, begeleiden de kinderen om deze herinneringswereld samen met hen te maken.

Een succesvolle samenwerking met verschillende partijen

Deze case is een mooi voorbeeld van hoe verschillende partijen complementair kunnen zijn om tot een resultaat te komen dat gezien mag worden. Er is vragende partij Dela, die de behoefte voelde om aan de noden van kinderen tegemoet te komen bij zo’n moeilijke momenten. Therapeute Lies Scaut was een begeleidende factor voor ons om de leefwereld van kinderen en hoe zij met rouw omgaan beter te leren begrijpen. De illustrators van Studio Monk gaven met hun ontwerp deze kinderwereld een concrete vorm. Een wereld die tenslotte door Starring Jane werd gedigitaliseerd en voorzien van een intuïtieve user interface waarmee kinderen perfect aan de slag kunnen.

mijn herinnering aan jou

On- en offline

‘Mijn herinnering aan jou’ is in de eerste plaats een website. Een online tool dus, maar die ook gedownload kan worden als applicatie (voor Android). Je kan het dus gewoon installeren en er offline mee werken ook. Alle data die de site verzamelt wordt via een API doorgestuurd naar het PHP framework Laravel.

De tool zit vol interactieve elementen en animaties. Voor de nerds: de functionaliteit die daarachter zit is Vue, een technologie die helemaal gemaakt is op maat van dynamische websites. Ook daar is veel voorbereidend werk aan vooraf gegaan. Om een voorbeeld te geven, de website bevat een luchtballon die omhoog vliegt. Via een screencast werd op voorhand getoond (en bijgestuurd) op welke manier de ballon zou bewegen.

Heb je ook een applicatie of website nodig die een specifieke aanpak vergt? Starring Jane is open minded genoeg om dit goed voorbereid aan te pakken. Contacteer ons vrijblijvend!

What's your story?

Didier Bintein
Didier Bintein
Project Management
didier@starringjane.com