seo-approving empty image

De ontwikkelingen binnen de wereld van (web) development gaan steeds verder. Er worden steeds meer tools en software technologieën ontwikkeld om succesvolle applicaties, platformen en websites te bouwen. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij.

Door deze tools en functionaliteiten alsmaar verder te optimaliseren worden ze niet alleen sneller, maar ook een pak gebruiksvriendelijker. Eén van die nieuwe ontwikkelingen is Vue.js. Wat Vue.js precies is en welke voordelen de technologie biedt in web development, lees je verder in dit artikel.

Elke web developer weet het maar al te goed: websites elke keer opnieuw vanaf nul opzetten, daar is geen beginnen aan. Too much waste of time. Maar door de opkomst van frameworks is dit helemaal verleden tijd. Een framework zorgt ervoor dat je telkens een basis voor je website of applicatie hebt om van te vertrekken, zodat je deze nadien naar eigen voorkeur verder kan uitbouwen.

Development in Vue.js

Wat is Vue?

Vue, uitgesproken als /vjuː/ (zoals ‘view’), is een framework op basis van de scripttaal JavaScript, gecreëerd door Evan You en officieel gelanceerd in 2014. Het framework dient om op een eenvoudigere manier inhoud dynamisch te tonen en wordt vaak gebruikt om Single Page Applications (SPA) te schrijven. Bij de voordelen gaan we hier dieper op in.

Welke voordelen biedt Vue.js?

Vue maakt web development een pak eenvoudiger. Gelukkig maar, want de vraag naar dynamische, interactieve websites zal steeds groter worden. Het JavaScript framework biedt heel wat voordelen, zoals:

#1: De componenten werken onafhankelijk

Eerst en vooral leent Vue.js zich uitstekend tot het ontwikkelen van Single Page Applications (SPA). Dit zijn applicaties of websites waarbij telkens bepaalde componenten of functionaliteiten van een pagina worden herladen en weergegeven, en niet de volledige pagina.

Wanneer er dus geen SPA ontwikkeld wordt, zullen alle elementen op een pagina opnieuw laden, ook degene die niet gewijzigd werden. Uiteindelijk bevordert het gebruik van een SPA de reactietijd van de applicatie of website en wordt de server minder belast, aangezien niet alle gegevens op de pagina elke keer opnieuw moeten laden.

#2: Compact formaat

Hoe kleiner het JavaScript framework, hoe beter. En het formaat van Vue.js is klein, héél klein. We spreken over slechts 18 tot 21 KB. Het framework kan dus snel gedownload worden en is vrijwel meteen bruikbaar. Bye bye tijdsverlies!

#3: Gemakkelijk te begrijpen framework

JavaScript code kan soms erg lang zijn, waardoor deze niet meer overzichtelijk en dus minder goed begrijpbaar is voor andere developers. Vue.js maakt het coderen eenvoudiger, aangezien JavaScript, HTML en CSS in één component vervat zitten.

Bovendien wordt de code steeds in een bepaalde volgorde geschreven, waardoor de kans op ‘vervuilde code’ bijna onbestaande is. Dankzij Vue.js kunnen fouten dus sneller worden opgespoord, wordt het eenvoudiger om samen te werken én kost het minder tijd om een website of applicatie te ontwikkelen. Als dat geen win-win-win is!

#4: Eenvoudige integratie

Nog een reden waarom Vue.js graag gebruikt wordt, is omwille van de aanpasbare architectuur. Het JavaScript framework heeft namelijk componenten voor alles, die gemakkelijk opnieuw gebruikt kunnen worden voor andere projecten, zowel kleine als grote. Handig dus om nieuwe webapplicaties te ontwikkelen, maar ook om bestaande applicaties aan te passen.

Via packages biedt Vue.js ten slotte nog geavanceerde features aan die nodig kunnen zijn voor grotere, complexe applicaties.

Meer weten over dit framework?

Vue.js biedt developers de mogelijkheid om dynamische, interactieve websites en applicaties creëren. Ben jij ook benieuwd naar de mogelijkheden van dit framework en wil je er graag meer over weten? Onze developers vertellen je er graag meer over!