seo-approving empty image

Familiebedrijf met focus op duurzaamheid

Projectontwikkelaar Zabra Real Estate specialiseert zich in residentieel, retail- en bedrijfsvastgoed (of een combinatie ervan) en heeft als doel om steden leefbaar en aantrekkelijk maken. De focus ligt op het herontwikkelen van verwaarloosde terreinen waar wonen, werken en winkelen elkaar vinden. Daarbij wordt volop gebruik gemaakt van duurzame materialen, waarmee het bedrijf haar steentje wil bijdragen tot het bereiken van de European Green Deal.

Zabra is een familiebedrijf dat werd opgericht door de familie Brantegem, ook bekend van de schoenwinkelketen Brantano. De zaakvoerders zijn Laurens Brantegem en Christine Vermeersch. Met vestigingen in Drongen en Luik is Zabra actief in heel België, en sinds kort ook in Nederland.

Strategische oefening leidt tot nieuwe website

De vorige site van Zabra matchte niet langer met het innovatieve karakter van het bedrijf, en zo werd Starring Jane betrokken bij de digitale koers die Zabra zou inslaan. Een website moet de bedrijfsstrategie ondersteunen, de basis van elke digitale ontwikkeling wat ons betreft. Tijdens een Digital Acceleration Day werden de succesfactoren van de nieuwe website bepaald. Aanwezigen waren Steffi Brantegem (Innovation Manager), Laurens Brantegem (zaakvoerder), Debby Smesman (Marketing Manager) en Matthias Vermeulen (Head of Sales). Langs de zijde van Starring Jane werd alles in goede banen geleid door Jan Boudrez (digitaal strateeg) en Kenny Van Wassenhove (concept en design). Door decision makers te betrekken bij deze eerste stap kunnen er snel knopen worden doorgehakt, wat in dit geval ook voor een stroomversnelling zorgde.

De succesfactoren

Om van een geslaagd project te kunnen spreken moest de website aan onderstaande vereisten voldoen:
  • Optimalisatie voor mobiele toestellen
  • Een website die gebruikt wordt als presentatietool
  • De drie verschillende bedrijfstakken duidelijk gepositioneerd: residentieel, bedrijfsruimtes en retail
  • Een imago als projectontwikkelaar in vastgoed en niet als vastgoedmakelaar

Mobile first en SEO-proof

Veel mensen zijn zich er niet van bewust, maar Google indexeert eerst de mobiele versie van een website. Reken daarbij nog het feit dat de site door verkopers wordt gebruikt als presentatietool voor nieuwe klanten, en de beslissing om de site te optimaliseren voor mobiel is niet verrassend. Wat werkt op mobiele toestellen, werkt ook op desktop. 

90% van het design werd dan ook uitgetekend voor mobile en ook de programmatie gebeurde mobile first. In de ontwikkeling werd alles voorzien om de site in te vullen volgens de SEO-regels van de kunst, wat gunstig is voor de resultaten op de juiste zoektermen.

Visueel onderscheid in projectpagina's

Voor de residentiële projecten wordt zowel on- als offline heel wat communicatie uitgewerkt. Het zijn projecten met een eigen identiteit, en dat wordt visueel overal doorgetrokken. Het CMS biedt de mogelijkheid om een andere accentkleur te kiezen voor de landingspagina's van deze projecten, wat zorgt voor een typische stijl en een betere herkenbaarheid.

 

Een site met een menselijke touch en laagdrempelige conversie

Zabra wil niet anoniem zijn en legt sterk de nadruk op het menselijke aspect, zowel wat henzelf betreft als voor hun projecten. Een gebouw is meer dan bakstenen alleen. Het is een plaats waar mensen wonen, werken en elkaar opzoeken. Via filmpjes wordt de focus gelegd op beleving. Ook de mensen achter Zabra komen uitgebreid aan het woord op de site. B2B of B2C, mensen blijven mensen en willen weten met wie ze samenwerken. Elke projectpagina wordt afgesloten met een kort, laagdrempelig formulier, dat via een koppeling met Salesforce (zie verder) bij de juiste contactpersoon terechtkomt. En wie niet happig is op het achterlaten van zijn of haar gegevens kan rechtstreeks contact opnemen. In de footer staan alle contactgegevens duidelijk weergegeven, per kantoor. De site focust trouwens niet enkel op mogelijke kopers van vastgoed. Ook investeerders of aanbieders van grond worden aangesproken.

Subaru benelux corporate website

Een gebruiksvriendelijk CMS is belangrijk voor ons. Umbraco verhoogt de efficiëntie zodat ik mij 100% kan toeleggen op inhoud en niet op de techniek. Dat bespaart mij enorm veel tijd.

Debby Smesman, Marketing Manager

Volledige focus op relevante inhoud

Content creatie maakt integraal deel uit van de communicatiestrategie van Zabra, en gelijk hebben ze. Mensen hechten eenmaal veel waarde aan authenticiteit en een partner met kennis van zaken in hun online zoektocht naar informatie. Directe advertising duikt langs alle kanten op en wordt vaak zelfs als storend ervaren. Het doelpubliek van Zabra vindt op de site een schat aan basisinfo én relevante randinformatie, voor elk project. De site is voorzien van een blog-sectie, met artikelen die kunnen worden gekoppeld aan de projecten. Een geïnteresseerde heeft rechtstreeks toegang tot deze info doordat de blogitems onderaan elke projectpagina te zien zijn.

Meer info over content marketing vind je hier.

Corporate website Zabra Real Estate

Koppeling met Salesforce

Om de conversie zo gestroomlijnd mogelijk te laten verlopen werd de site gekoppeld met Salesforce, meerbepaald met het B2B marketing automation platform Pardot. Afhankelijk van bij welk project een sitebezoeker een formulier heeft ingevuld komt die persoon in een flow terecht in Pardot, en uiteindelijk bij de juiste salespersoon van Zabra voor verdere opvolging.