seo-approving empty image
Woonhaven Antwerpen is een uniek aanspreekpunt voor sociale huisvesting en kredietbemiddeling in Antwerpen. Het ondersteunt mensen met een woonbehoefte, biedt betaalbare en kwalitatieve woningen aan, investeert in gebouwen en draagt bij tot een duurzame & aangename thuis voor elke Antwerpenaar. Starring Jane maakt Woonhaven online toegankelijk.
 • Dienstverlening verbeteren
 • Positieve beeldvorming
 • Screenreader friendly interface
 • Continu up-to-date
 • Maximale duidelijkheid
 • WordPress

Uitdaging

Bewoners en kandidaat bewoners online begeleiden en ondersteunen in alle aspecten van het wonen. Dienstverlening verbeteren en duidelijk communiceren. Kortom, de beste website willen zijn van alle huisvestigingsmaatschappijen.

Starring Jane maakte een toegankelijke website voor Woonhaven

Oplossing

Heldere website met patrimonium zoekmachine

Veel informatie voor (kandidaat) bewoners, maar netjes gestructureerd in verschillende thema’s. De duizenden woningen worden getoond via een duidelijk overzicht. Uiteraard mocht een aantrekkelijke jobpagina niet ontbreken.

Woonsimulator: huren, kopen of lenen?

Wil je als kandaat bewoner weten of je sociaal kan huren, kopen of lenen? Het is niet altijd eenvoudig om de weg te vinden doorheen alle informatie. Daarom deze simulator. Hiermee kan je zelf op een interactieve manier te weten komen wat je opties zijn. Op basis van jouw unieke situatie krijg je na een aantal stappen een duidelijk resultaat.

Wizards om druk op callcenter te verminderen

Om het callcenter van Woonhaven te ontlasten, ontwikkelden we een wizard zodat bewoners gemakkelijk online problemen met hun woning kunnen melden. Daarnaast gebeurt  de algemene contactopname ook via een wizard. Op basis van een aantal vragen met duidelijke pictogrammen tonen we in eerste instantie relevante veelgestelde vragen. Als dit niet voldoende is, wordt een bericht gestuurd, direct naar de juiste dienst.

Gebouwd met WordPress

We gebruiken al lang het populaire WordPress CMS omdat dit een open source systeem is dat continu verbeterd wordt door een enthousiaste community van ontwikkelaars. We hebben bij Starring Jane onze eigen methodiek ontwikkeld om vlot én veilig dit systeem op te zetten. We gebruiken bovendien maar een heel beperkte set van zorgvuldig geselecteerde plugins om veiligheid en performantie te garanderen.

Resultaat

 • Snel informatie vinden dankzij heldere navigatiestructuur
 • Toegankelijk, dankzij optimalisatie voor o.a. schermlezer
 • Duidelijk overzicht van patrimonium (duizenden woningen in beheer)
 • Inhoud is gemakkelijk up-to-date te houden via WordPress CMS
 • Minder druk op callcenter door meerstapsformulieren om vragen te beantwoorden en reparaties aan te vragen