seo-approving empty image

Op maat gemaakt klantenportaal voor dé expert in zonnepanelen voor B2B

Solora is dé expert in het beheer en onderhoud van zonneparken. Ze verzorgen daarnaast ook totaalprojecten voor zonnepanelen op bedrijfsdaken. Dankzij de voortdurende analyse van de parameters van hun fotovoltaïsche installaties zorgt Solora voor de continue optimalisatie van de prestaties. Solora werkt daarvoor met een eigen team van ervaren servicetechnici.

Betere klantervaring dankzij een intuïtief én innovatief klantenportaal

Eén van de zaken die Solora aan haar klanten wil aantonen, is hoe de stroomproductie via de zonnepanelen evolueert. Hiervoor worden de prestaties van die zonnepanelen continu gemonitord. Om dit naar hun klanten te communiceren, werd deze data manueel en op vaste tijdstippen verzameld en doorgestuurd. Een vrij omvangrijk en tijdrovend proces.

Hun wens: een efficiënter communicatieproces

Om dit proces efficiënter te stroomlijnen, kwam Solora met de vraag om een klantenportaal te ontwikkelen. Daarbij was het de bedoeling om het communicatieproces eenvoudiger, transparanter en kwalitatiever te maken. Het verlichten van de administratieve last zou op zijn beurt ervoor zorgen dat de productiviteit van de interne processen ging stijgen.

Het resultaat: een gebruiksvriendelijk klantenportaal in Laravel

Daarbij tekenden we in nauwe samenwerking met Solora de volgende flow uit voor hun klanten: 

  • Elke gebruiker die toegang moet krijgen tot het klantenportaal wordt door Solora aan de juiste sites gekoppeld. 
  • Vervolgens wordt de toekomstige gebruiker uitgenodigd om zijn/haar account te activeren.
  • Zodra de gebruiker geactiveerd is, kan die de productiedata raadplegen, filteren en pdf-rapporten samenstellen en exporteren. 

Om dit te realiseren was het van cruciaal belang om de data van Solora te raadplegen en te synchroniseren met onze database. Hiervoor werkten we nauw samen met de IT-manager van Solora, Sander Weyens.

De vernieuwing zorgt ervoor dat we onze efficiëntie kunnen verhogen. We verloren vroeger veel tijd met het manueel opstellen en het verspreiden van rapporten. Vandaag gebeurt die communicatie halfautomatisch en hebben onze klanten op elk moment toegang tot de documenten die aan hen zijn toegewezen.

Sander Weyens, IT Manager bij Solora
Portaal voor Solora

Makkelijk beheerbaar door de eigen medewerkers

Vooraleer de data (maandelijks) in het klantenportaal ter beschikking worden gesteld van de klanten en gebruikers, doorloopt de informatie die in de zonneparken automatisch wordt gecreëerd een controleproces.

Starring Jane ontwikkelde een interface waardoor Solora-medewerkers die taak op een overzichtelijker manier en bijgevolg efficiënter kunnen uitvoeren. Zodra de medewerkers de data valideren, worden ze beschikbaar gesteld en krijgen de gebruikers een e-mail met een overzicht van de data die aan hun account werden toegevoegd.

Maxim Vanhove

Zin om aan de slag te gaan?

Wil jij net zoals Solora tonnen tijd besparen met jouw eigen klantenportaal? Wij helpen jou graag op het juiste pad! Neem vrijblijvend contact op met ons team en ontdek hoe we te werk gaan.

Maak kennis met ons