seo-approving empty image

Nu denk je misschien: "Mijn website doet het toch prima?". Uit meer dan 30 jaar ervaring weten we dat dit vaak niet zo is. Zeker in 2024, waar SEO en conversieoptimalisatie twee belangrijke pijlers zijn om online succes te boeken. Wil je digitaal een marktleiderpositie innemen ten opzichte van jouw concurrentie? Dan ben je hier best continu mee bezig.

Maar waar begin je? En hoe zorg je ervoor dat jouw investering in een goed gebouwde website ook daadwerkelijk rendeert? Wat maakt een website werkelijk effectief in 2024? Welke elementen zijn onmisbaar en welke trends kan je niet negeren? En belangrijker nog, hoe kan jouw B2B-bedrijf een voorsprong nemen en behouden in een steeds veranderend digitaal landschap?

Dus, of je nu worstelt met een verouderde website die dringend een makeover nodig heeft, of je je afvraagt hoe je je digitale aanwezigheid naar een hoger niveau kunt tillen, je bent op de juiste plek. Blijf zeker lezen, want dit artikel is de eerste stap om jouw B2B-website niet alleen aan de verwachtingen te laten voldoen, maar deze ook overtreft en de standaard zet in jouw industrie.

Het cruciale verschil tussen custom en pre-made websites

Een website is vaak het eerste wat een potentiële klant ziet. Kiezen tussen een pre-made website of een custom website is dus een essentieel vraagstuk van jouw digitale marketingstrategie. 

Een pre-made template is een vooraf ontworpen website waarbij je content invult binnen een vastgestelde structuur. Dit kan een snelle en kosteneffectieve oplossing bieden voor bedrijven met een beperkt budget of die snel online willen zijn. Echter, de beperkingen in ontwerp en functionaliteit kunnen een uitdaging vormen voor bedrijven die op zoek zijn naar een unieke identiteit of specifieke functies nodig hebben.

Voordelen van pre-made templates:

 • Kosten: over het algemeen zijn pre-made templates goedkoper dan custom oplossingen.
 • Snelheid: ze zijn snel te lanceren, omdat het ontwerp en de structuur al klaar zijn.
 • Eenvoud: er is geen technische kennis vereist om de basisaanpassingen te maken.

Nadelen van pre-made templates:

 • Beperkingen in ontwerp en functionaliteit: je bent gebonden aan de structuur van het template.
 • Gebrek aan uniciteit: het is waarschijnlijk dat andere websites een vergelijkbaar ontwerp hebben.
 • SEO-beperkingen: optimalisatie voor zoekmachines kan beperkt zijn door de structuur van het template.

Een custom website, daarentegen, wordt vanaf de grond opgebouwd met jouw merk, doelen, en gebruikerservaring in gedachten. Dit zorgt voor een unieke online aanwezigheid, afgestemd op jouw specifieke behoeften en doelstellingen. Laten we dieper duiken in de voor- en nadelen van beide opties.

Voordelen van custom websites:

 • Uniek ontwerp: volledig afgestemd op jouw merkidentiteit, waardoor je je onderscheidt van de concurrentie.
 • Flexibiliteit en schaalbaarheid: kan meegroeien met je bedrijf en aangepast worden aan veranderende behoeften.
 • Geoptimaliseerd voor zoekmachines: vanaf het begin ontworpen met SEO in gedachten, wat helpt bij het verbeteren van je online zichtbaarheid.
 • Verbeterde gebruikerservaring: volledig afgestemd op de behoeften van jouw bezoekers, wat de conversie kan verhogen.

Nadelen van custom websites:

 • Kosten: vereist een grotere initiële investering dan pre-made templates.
 • Ontwikkelingstijd: het ontwikkelen van een custom website neemt meer tijd in beslag.

Waarom kies je best voor een custom website?

Een custom website is een investering in de toekomst van je bedrijf. Het gaat niet alleen om het hebben van een 'mooie' website; het gaat om het creëren van een effectief online platform dat jouw merkverhaal vertelt, waarin je je onderscheidt van jouw concurrenten, en waarmee je jouw doelgroep aanspreekt op een manier die hen aanzet tot actie.

Eerste indrukken zijn cruciaal en een verouderde of generieke website kan hetzelfde negatieve effect hebben als een onzekere handdruk bij een salesgesprek. Een custom website, zorgvuldig ontworpen en ontwikkeld, dient dus niet alleen als je online visitekaartje, maar als een dynamische salespersoon die jouw bedrijf op elk moment van de dag vertegenwoordigt.

Door te kiezen voor maatwerk, investeer je in een platform dat flexibel, schaalbaar, en volledig afgestemd is op de unieke eisen van jouw B2B-bedrijf. Dit verzekert niet alleen dat je website vandaag relevant blijft, maar ook klaar is om de opportuniteiten van morgen aan te gaan.

Het belang van SEO en conversieoptimalisatie voor B2B websites

Zoekmachineoptimalisatie (SEO of search engine optimization) en conversieoptimalisatie (CRO of conversion rate optimization) hoor je wel vaker vliegen, maar dit zijn geen buzz words. Het zijn 2 cruciale pijlers van een succesvolle B2B website. Wat houden deze termen precies in en waarom zijn ze zo belangrijk?

SEO is het optimalisatieproces van je website en content zodat zoekmachines zoals Google deze als relevant en waardevol beschouwen voor specifieke zoekopdrachten. Dit verbetert de zichtbaarheid van je website in de zoekresultaten (SERP of search engine result page). 

Hoe beter jouw website dus scoort in de zoekmachines, hoe meer bezoekers jouw website aantrekt zonder je daar advertentiebudget voor moet spenderen. Wanneer je dan zoekwoordadvertenties laat lopen, zal je ook minder betalen voor die zoekwoorden waar je organisch al goed op scoort. 

Aan de andere kant heb je conversieoptimalisatie. CRO is het optimalisatieproces van je website om bezoekers aan te moedigen een specifieke actie te ondernemen. Denk maar aan het invullen van een contactformulier of het aanmelden voor een nieuwsbrief. 

Let wel, het is niet voldoende om jouw bezoekers een ‘kopje koffie aan te bieden’ in de hoop dat ze blijven hangen. Je wilt dat ze actie ondernemen. CRO is het hele proces in kaart brengen om hen te leiden naar het nemen van die (volgende) cruciale stap in hun aankoopproces. Op die manier analyseer je dat aankoopproces en denk je na over incrementele verbeteringen om hogere conversieratio’s te behalen.

De rol van strategie en ontwikkeling bij het bouwen van een B2B website

Een effectieve website bouw je niet op één, twee, drie. Het begint allemaal met een solide strategie. Wie zijn je bezoekers? Wat zoeken ze? Hoe kunnen we hen het beste bedienen? Dit zijn vragen die aan de basis liggen van elke succesvolle website.

Dit is waarom we de Digital Acceleration Day hebben ontwikkeld. Hierbij creëren we een duidelijk overzicht van jouw bedrijfsdoelen en KPI’s. Het helpt niet alleen ons team om jouw succesfactoren beter te begrijpen en in kaart te brengen, maar ook jouw team om met de neus in dezelfde richting te staan. De dans erna? Die leiden wij wel. 

En dan is er de ontwikkeling. Een op maat gemaakte B2B website is er één die er niet alleen goed uitziet maar ook perfect werkt op alle apparaten, van smartphones tot desktops. Dit vereist natuurlijk vakmanschap en expertise. 

Heel belangrijk: een website is géén eenmalig project. Een website bouwen is een voortdurende inspanning. Technologie evolueert, trends veranderen, en jouw bedrijf groeit. Een succesvolle website moet meegroeien, zich aanpassen en verbeteren. Daarom is regelmatige evaluatie en onderhoud essentieel. Dit garandeert dat jouw site altijd performant is en jouw bezoekers doet converteren.

Investeren in een B2B website is investeren in de toekomst.

Je website is de ruggengraat van je digitale marketinginspanningen. Een goed ontworpen, op maat gemaakte website kan het verschil zijn tussen stagneren en bloeien. Het gaat niet alleen om er goed uitzien; het gaat om het leveren van resultaten, het aantrekken van de juiste bezoekers, en hen omzetten in leads.

Bij Starring Jane begrijpen we dit. We zijn niet alleen webbouwers; we zijn strategen, ontwikkelaars, en marketeers die gepassioneerd zijn over het helpen van B2B-bedrijven zoals die van jou om te groeien en te bloeien in het digitale tijdperk.

Contacteer Starringjane

Een performante custom B2B website met Starring Jane

Ben je klaar om de digitale aanwezigheid van je bedrijf naar een hoger niveau te tillen? Laten we samenwerken en een website bouwen die niet alleen je merk vertegenwoordigt maar ook je bedrijf vooruit helpt.