seo-approving empty image

Janes para Lisboa

We hebben het al een paar keren gezegd: de kracht van Starring Jane, dat zijn de mensen die er werken. In dit geval gaat het over 30 personen met verschillende functies, interesses, leeftijden en achtergrond. En met een gezamenlijke vakantie achter de kiezen. Het gevoel is unaniem: we are Jane. Wat dat juist wil zeggen is moeilijk te verwoorden. It’s that special feeling, ah ja.

Teambuilding naar Lissabon Starring Jane

Een plezierreisje naar de zon, porque?

“Jullie gaan dus op reis, met de hele ploeg, naar Lissabon, en niet om te werken…?” Ja dus. Sommige bedrijven zéggen dat ze in hun mensen investeren, Starring Jane doet het ook echt. No strings attached, gewoon quality time in een tof kader. En zo kwam het dat we van donderdag 16 tot en met zondag 19 mei de pauzeknop indrukten en onze intrek namen in Cascais Cool Hostel Suites & Pool in het kustdorpje Cascais op 30km van Lissabon.

Zon, zee, strand, cocktails, barbecue, grenzen verleggen en sappige verhalen op de tunes van Kenji Minogue’s Naam Familienaam. Dé perfecte ingrediënten voor een weekendje ‘Bounding’.

Teambuilding naar Lissabon Starring Jane

Tuktuk Lisboa

We hebben echt niet enkel geluierd aan het zwembad. Vrijdag stond er in de voormiddag een bezoek aan de sprookjesachtige paleizen en kastelen van Sintra op het programma, en in de namiddag een tuktuk tocht door het prachtige Lissabon. Uitzichten over de stad, trams op steile hellingen en een proevertje van de plaatselijke likeur, we hebben het allemaal gehad. Onze status als toerist is bij deze helemaal waargemaakt.

’s Avonds was de bovenverdieping van een charmant resto voor ons afgehuurd, goed voor een dinner met een panoramisch uitzicht over de stad. Portugal is gekend om het lekkere eten, wat we bij deze kunnen beamen!

Teambuilding naar Lissabon

Beach babes in wetsuits

Zaterdag trokken we richting zee. Beach games, handdoekje op het strand,… en ook: surf initatie. We zijn er nog stijf van. Wie erin slaagde om zijn of haar lijf in een wetsuit te friemelen, mocht mee de zee in. De meesten van ons hadden dit nog nooit gedaan, en het was best wel spannend (zowel de wetsuit als het surfen). Na een kwartiertje uitleg op het droge kozen we het ruime sop! One two three! Regelmatig leverde dit hilarische momenten op, gelukkig smaakt het Portugese zeewater niet slecht.

Zondag was er nog even tijd om Cascais te verkennen en een ijsje te eten, waarna het al tijd was om naar huis te gaan.

Geen achterblijvers: iedereen was mee

We kunnen hier wel schrijven dat we een hecht team zijn, en dat we het leuk vonden. Maar dit bewijst het ook:

  • Iedereen was mee. De reis was geen verplichting, en collega's met vliegangst zijn zelfs met de auto gekomen. 4000km op 3 dagen tijd!

  • Achteraf deden we een anonieme bevraging en vroegen we een score te geven op deze offsite. De gemiddelde score op 10 is maar liefst 9,5 op een groep van 30 mensen.

Meer moeten we hier niet over kwijt.

Teambuilding naar Lissabon - Starring Jane

Quality time samen loont voor het bedrijf, en voor wie met ons werkt

Ons Portugal-avontuur ligt al bijna een week achter ons. Het is zeker een feit dat een goed teamgevoel, en je goed voelen op je werkplek, afstraalt op het werk dat je doet. Onrechtstreeks halen onze klanten dus ook voordeel uit zo’n reisje met heel het team. Play hard, work hard. Of andersom natuurlijk.

Muito obrigado, David Bintein

Tenslotte is een dankwoordje voor David op zijn plaats. De offsites die we organiseren komen er op zijn initiatief, en zijn zeker niet vanzelfsprekend te noemen. Een enthousiast, geëngageerd team comes in return. Nog even afkicken van Portugal, en uitkijken naar de volgende editie!