seo-approving empty image

Mederi ontzorgt zelfstandige praktijken thuisverpleging en helpt hen te groeien in kwaliteit en praktijkmanagement. Hun doelgroep varieert van (zeer) grote tot (zeer) kleine praktijken, in beide landsdelen. Zij hebben allemaal andere ambities en hebben ondersteuning nodig in hun eigen taal.

Digitalisering is de toekomst in deze sector

Mederi is al jaren overtuigd van de meerwaarde van digitalisering. Zij plukken nu volop de vruchten van het online platform MyMederi dat we samen ontwikkelden. 

De bedoeling was een platform aan te bieden waarmee alle informatie en documentatie gecentraliseerd en 24/7 ter beschikking staat. Waar vroeger alles werd doorgemaild naar de aangesloten zorgverstrekkers, kunnen die laatsten nu door in te loggen op het platform alle informatie bekijken op een moment dat het hen uitkomt. Alles is met andere woorden consulteerbaar, er is geen risico meer op verloren of niet aangekomen mails.

En dit opzet is geslaagd: Mederi zelf wordt administratief ontlast en bereikt de grote meerderheid van de zorgverstrekkers en coördinatoren met dit platform.

Inspirerend ondernemersverhaal

Hun innovatieve aanpak wordt terecht uitgelicht in het Nederlandse tv-programma “How It’s Done“, dat inspirerende ondernemersverhalen brengt.

We hebben bewust gekozen om te digitaliseren in onze tarificatie en facturatie zodat wij de zorg die onze praktijken verleend hebben perfect administratief kunnen verwerken. Door de pandemie is digitalisering versneld geïntegreerd geraakt in de zorg, en ook op een betere manier. Telemonitoring bijvoorbeeld heeft een belangrijke plaats ingenomen.

Willy Vertongen, CEO van Mederi
Mederi - Willy Vertongen

De zorgsector naar een hoger niveau tillen

Door de praktijken deze handige digitale tools aan te reiken helpt Mederi de zorg naar een hoger niveau te tillen en willen ze hun leden nog meer wapenen voor de toekomst. Hun innovatieve aanpak is toonaangevend!

Bekijk de volledige reportage.