seo-approving empty image

Een verzekering voor de toekomst van je business

Wie ervan uitgaat dat een webshop enkel en alleen dient om bestellingen te genereren, heeft het niet goed begrepen. Een online shop geeft je de mogelijkheid om je bedrijf te laten groeien en om je toekomst te verzekeren. Een webshop (ja, ook voor B2B), dat is:

  • Een tool om op te vertrouwen, nu en in het post-corona tijdperk
  • Een handig instrument voor je salesteam
  • Een doeltreffend communicatiekanaal
  • Een efficiënte oplossing die vragen opvangt in verband met producten, prijzen, voorraden,…
  • Iets dat gekoppeld kan worden aan je ERP-, je CRM- of andere systemen en zo een onmisbare schakel vormt voor jouw bedrijf
B2B e-commerce - webshop laten maken

Alles gebeurt meer en meer online

Bij elk bedrijf dat een webshop overweegt, zou de ambitie moeten zijn om er een online instrument van te maken dat zowel voor je klanten als je medewerkers onmisbaar wordt. Alles gebeurt meer en meer online. In het post-corona tijdperk zal dit eens te meer blijken, en snel schakelen is de boodschap als je niet uit de boot wil vallen.

Meer omzet, minder kosten

Wanneer er goed over is nagedacht kan een B2B webshop niet alleen meer omzet genereren, maar ook een aanzienlijk deel van je kosten wegnemen. Denk maar aan het efficiënter inzetten van werkkrachten, of het reduceren van foutenmarges bij (soms grote) bestellingen. Bij B2B orders kan een fout cijfertje in een serienummer van een product grote gevolgen hebben. Door bestellingen volledig online te laten verlopen worden deze zaken beperkt.

Een goede voorbereiding

E-commerce heeft er in de business to business verkoop langer over gedaan om zich te installeren dan in de verkoop rechtstreeks aan consumenten. Een B2B koper volgt dan ook een andere logica dan een B2C koper. De contacten zijn anders, er is vaak sprake van een intensievere lange-termijnsamenwerking en complexere prijsafspraken. Een succesvolle B2B webshop staat of valt met een goede voorbereiding, en daar helpen wij jou bij.

Nu lanceren, later finetunen

Wie snel wil schakelen hoeft niet onmiddellijk van a tot z alles uit te werken. Sommige bedrijven hebben niet geaarzeld toen COVID-19 wereldwijd zijn intrede deed, en kwamen razendsnel met een webshop op de proppen. Dit is ook perfect mogelijk, als je je professioneel laat begeleiden, én als je een idee hebt wat je op lange termijn wil bereiken met je webshop. Het gaat erom dat je een solide basis legt die je stapsgewijs kan uitbouwen. Wij leren je de verschillende e-commerce platformen kennen en adviseren je in je keuze. Jouw webshop moet een verlengde zijn van je bedrijfsstrategie.

Starring Jane overtrof onze verwachtingen door altijd, ook op lange termijn, met ons mee te denken en steeds beschikbaar te zijn. Ooit was dit onze nieuwe webshop. Nu is het veel meer geworden dan dat. Sinds de lancering verwerkte de shop meer dan 4000 bestellingen, en ons e-commerceverhaal blijft groeien.

Tom Thys, ICT Project Manager bij Distri-Company

Webinar tijdens de eerste weken van de pandemie

Op 23 april 2020, in volle lockdown periode, gaven we een webinar rond B2B e-commerce.

De 12 deelnemers konden tijdens dit interactieve webinar vragen stellen en stonden na afloop een stap dichter bij het concreet uitbouwen van hun eigen B2B e-commerce strategie. Bekijk de webinar hier opnieuw!