seo-approving empty image

“Den bouw” is één van de grootste sectoren van België. Ons land telt meer dan 100000 ondernemingen actief in de bouwsector, goed voor ruim 17% van alle Belgische bedrijven. 60% van deze bouwondernemingen is gevestigd in Vlaanderen. De Belg is geboren met een baksteen in de maag, zoveel is zeker. Ondernemingen actief in de bouwsector zijn heel uiteenlopend en worden geconfronteerd met specifieke uitdagingen en trends. Digitalisering kan veel van die uitdagingen mee opvangen.

Bron: Confederatie Bouw

Bouwsector Starring Jane

Projectvisualisatie

Aannemers, projectontwikkelaars van omvangrijke woningcomplexen, architecten, afwerkingsbedrijven,... Allemaal hebben ze één ding gemeen: ze willen hun projecten visueel laten uitblinken in hun communicatie.

De realisaties zijn voor de meesten van hen een doorslaggevende factor om een potentiële klant voor zich te winnen. Een intuïtieve, visueel sterke corporate website is hier dus enorm belangrijk. Een uitgebreide en gebruiksvriendelijke zoekfilter kan bezoekers helpen om snel op relevante pagina’s terecht te komen.

Niet enkel prospecten hebben behoefte aan een website die duidelijk is en tot de verbeelding spreekt. Ook de eigen commerciële afdeling heeft er baat bij in de vorm van een presentatietool, zeker als de site is opgebouwd volgens het mobile-first principe. Een casebookgenerator is daarbij een interessante tool: op die manier kan men relevante projecten selecteren die dan automatisch met alle nodige gegevens aan de offerte worden gehangen.

Bijkomend kan een site worden gekoppeld aan bedrijfsinterne software zoals het CRM zodat interactie op de website wordt omgezet naar leads die door de verkopers kunnen worden opgevolgd. Een bedrijfswebsite die is verweven met de interne bedrijfsprocessen kan talloze voordelen opleveren voor een onderneming.

Meer info over corporate websites.

Bouwsector Knelpuntberoep Employer Branding

Aantrekken en behouden van kwaliteitsvolle medewerkers

De bouwsector neemt een groot deel van de knelpuntberoepen voor haar rekening. Het vaak zware fysieke werk in ploegen, de stress en de tijdsdruk,… werken in de bouw heeft het imago niet altijd mee.

De HR-afdeling staat hier voor een enorme uitdaging. De huidige en toekomstige medewerkers zijn dan ook één van de belangrijkste doelgroepen voor deze ondernemingen. Contentmarketing kan hier worden ingezet om gezag op te bouwen en je onderneming neer te zetten als een solide en betrouwbare werkgever. Maar ook het aanreiken van digitale tools aan je medewerkers waardoor hun dagelijkse activiteiten worden vereenvoudigd houdt hen langer aan boord. Dit zijn slechts voorbeelden van digitale transformaties die kunnen worden ingezet.

Interne processen optimaliseren

Onze ervaring in de bouwsector leert ons dat er bedrijfsintern vaak nog ruimte is voor verbetering. Bedrijven werken volgens een stramien maar beseffen niet altijd waar en hoe er nog meer uit te halen valt. Tijdswinst is hier een belangrijke succesfactor. Starring Jane werkt technologieonafhankelijk. Daardoor hebben we de expertise om interne bedrijfsprocessen meer op elkaar af te stemmen zodat je ERP, CRM, CMS,… tot op zeker niveau een geheel vormen.

Meer hierover.

Digitalisering als hefboom in een veranderende sector

Het tekort aan gronden en bouwmaterialen, het circulair bouwen, de overheidseisen rond energiebesparing (BEN, BREEAM), de opkomst van Building Information Modeling,… de bouwsector is onderhevig aan veranderingen van binnen- en buitenaf. Digitalisering is meer dan ooit een belangrijke hefboom om binnen het kader van die veranderingen efficiënter, sneller en klantvriendelijker te werken.

whitepaper 19 trends in de bouw

Download de whitepaper: 19 trends waar bouwbedrijven niet omheen kunnen

Onze specialisatie in de bouw

Als digitale partner en met verschillende referenties in de bouw volgt Starring Jane al jaren nauwgezet de trends binnen het brede ecosysteem van de sector. Dit is ook nodig om een slimme digitale visie te creëren.

De sector is meer dan ooit onderhevig aan maatschappelijke, ecologische en technologische veranderingen. Ondernemingen moeten zich constant aanpassen om relevant te blijven.Jan Boudrez, digitaal strateeg bij Starring Jane en specialist in de bouwsector, bracht daarom samen met enkele van de grootste bouwondernemingen van ons land 19 actuele en toekomstige trends in kaart.

Download de whitepaper.