“Den bouw” is één van de grootste sectoren van België. Ons land telt meer dan 100000 ondernemingen actief in de bouwsector, goed voor ruim 17% van alle Belgische bedrijven. 60% van deze bouwondernemingen is gevestigd in Vlaanderen. De Belg is geboren met een baksteen in de maag, zoveel is zeker. Ondernemingen actief in de bouwsector zijn heel uiteenlopend en worden geconfronteerd met specifieke uitdagingen en trends. Digitalisering kan veel van die uitdagingen mee opvangen.

Bron: Confederatie Bouw

Interne processen optimaliseren

Onze ervaring in de bouwsector leert ons dat er bedrijfsintern vaak nog ruimte is voor verbetering. Bedrijven werken volgens een stramien maar beseffen niet altijd waar en hoe er nog meer uit te halen valt. Tijdswinst is hier een belangrijke succesfactor. Starring Jane werkt technologieonafhankelijk. Daardoor hebben we de expertise om interne bedrijfsprocessen meer op elkaar af te stemmen zodat je ERP, CRM, CMS,… tot op zeker niveau een geheel vormen.

Meer hierover.

Digitalisering als hefboom in een veranderende sector

Het tekort aan gronden en bouwmaterialen, het circulair bouwen, de overheidseisen rond energiebesparing (BEN, BREEAM), de opkomst van Building Information Modeling,… de bouwsector is onderhevig aan veranderingen van binnen- en buitenaf. Digitalisering is meer dan ooit een belangrijke hefboom om binnen het kader van die veranderingen efficiënter, sneller en klantvriendelijker te werken.