seo-approving empty image

Een bekende maar betrouwbare methode voor activatie

E-mailmarketing is allesbehalve een nieuwe methode om je publiek tot actie aan te zetten, maar het blijft wel één van de meest effectieve en krachtige kanalen om je leads en bestaande doelgroepen te (her)activeren. Zo goed als elke professioneel actieve persoon heeft één of meerdere e-mailadressen, en zo goed als iedereen checkt bijna dagelijks zijn of haar mailbox. Zowel voor B2B als B2C is e-mail de ideale manier om in gesprek te gaan met de ontvanger en te bouwen aan een betere customer loyaliteit.

Emailmarketing

Het geheim van een goede e-mailmarketingstrategie

Personalisatie

Zoals bij alle communicatie is het hier ook de bedoeling om je boodschap af te stemmen op je doelpubliek. Ken je doelgroep, segmenteer je doelgroep volgens interesse, en bezorg hem of haar enkel content die een meerwaarde biedt.

Een kwaliteitsvolle database

E-mailmarketing is verloren moeite wanneer je ontvangerslijst bestaat uit info@ of contact@ adressen. Wanneer iemand jou de toestemming heeft gegeven om in je database opgenomen te worden weet je al bij voorbaat dat hij of zij jouw product of dienst beter wil leren kennen. Stuur bij voorkeur naar persoonlijke adressen en maak regelmatig schoon schip in je database, dat zal de kwaliteit ervan alleen maar ten goede komen.

Een goede opvolging

Wanneer de boodschap in jouw mail juist zit, is de kans groot dat jouw ontvanger meer wil weten over jou. Een duidelijke button of link moet soelaas bieden. Vanaf dat moment neemt de landingspagina het over en kan je het resultaat van jouw e-mailcampagne echt beoordelen.

De voordelen van e-mailmarketing

Eenvoudig en snel

E-mailprogramma’s zijn tools die vaak makkelijk zijn in gebruik. Kennis van programmatie is niet nodig om een mooie layout te maken.

Persoonlijk

E-mail is een zeer persoonlijke manier van communiceren. Jouw e-mail komt rechtstreeks in de inbox van de ontvanger terecht, en je spreekt hem of haar ook aan bij naam.

(Relatief) goedkoop

Naast de opmaak van goede copy, een aantrekkelijke layout en de prijs per verzonden mail heb je geen extra kosten.

Geen cold leads

De personen in jouw adressenlijst hebben zelf toestemming gegeven om jouw mails te ontvangen. Ze kennen jouw onderneming dus al.

Hoge ROI

Uit onderzoek blijkt dat dit het kanaal is met de hoogste Return on Investment, op voorwaarde dat het goed wordt aangepakt. Een e-mail wordt doorgaans met meer aandacht gelezen dan een advertentie.

Iedereen is bereikbaar

Zo goed als iedereen heeft een mailadres, dit in tegenstelling tot een account op social media.

Goed meetbaar

De open rate, click rate en de links waarop er het meeste doorgeklikt werd zijn duidelijk te zien via je e-mailprogramma.

E-mailmarketing

Doe het werk op voorhand en pluk er later de vruchten van

De meeste e-mailprogramma’s laten ook toe om aan marketing automation te doen. Hierbij worden je leads of klanten in een mailflow - een opeenvolging van op voorhand ingestelde mailings - geïntegreerd. Een vooraf ingestelde trigger bepaalt of en wanneer zij een bepaalde mailing krijgen toegestuurd. Die trigger kan bijvoorbeeld zijn de aankoop van een product. Als je weet dat die klant x weken later waarschijnlijk nood zal hebben aan een nieuw product, dan kan je ervoor zorgen dat hem of haar automatisch een reminder wordt gestuurd zonder dat je er zelf nog actie voor moet ondernemen.

Met een goed aangepakte e-mailstrategie is de kans dus groot dat je raak schiet. Op zich is een mailtemplate snel gemaakt, maar het vergt wel wat voorbereiding en expertise. Heb je die zelf niet in huis, laat dit dan over aan onze digitale marketingspecialisten.

Meer over marketing automation

Een gezonde database, hoe geraak je daaraan...

...op een legale manier?

Eén iets staat vast: heb je geen goede database, dan heeft e-mailmarketing geen enkel nut. Een "goede database" is een bestand met persoonlijke e-mailadressen, van mensen die jou op voorhand de toestemming hebben gegeven om hen nieuwsbrieven te versturen op basis van hun interesse in jouw product of dienst. Heb je die al? Houden zo! En in het andere geval? Dan moeten een combinatie van advertenties, content, converterende landingspagina's,... dit voor jou oplossen. Daarvoor moet je wel weten wie jouw doelpubliek is, waar zich dat publiek bevindt en wat hen interesseert. Onze digitale marketingspecialisten kunnen jou hierin adviseren en GDPR-proof campagnes voor jou uitwerken. Iedereen heeft er trouwens belang bij om een database te onderhouden en aan te vullen, ook al is die vandaag al kwaliteitsvol.

Hoe ziet jouw e-mailmarketing strategie eruit?

De meesten van ons worden dagelijks geconfronteerd met meer mailverkeer dan ons lief is. Net daarom is het zo belangrijk om je te beperken tot informatie waar jouw specifieke doelgroep een boodschap aan heeft. Combineer dit met een overtuigende landingspagina. Zorg voor een kwaliteitsvolle database en laat die groeien zonder buiten de lijntjes van de GDPR-wetgeving te kleuren. Wil je dit professioneel aanpakken? Neem contact op!