seo-approving empty image

Wereldmerk

Subaru produceert al meer dan zestig jaar auto’s en is ruim veertig jaar actief in de Benelux. Het merk maakt deel uit van het wereldomvattende Subaru Corporation, een concern dat zich niet alleen met de productie van auto's bezighoudt, maar ook met die van helikopters, vliegtuigen, openbare vervoersmiddelen o.a. treinen en industriële producten. Met andere woorden, Subaru is een gevestigd merk op het wereldtoneel.

Subaru corporate website homepage
Umbraco corporate website Subaru

Safe. Fun. Tough.

Op basis van het vooronderzoek door AG Consult en met de bedrijfsstrategie als uitgangspunt werd de nieuwe site ontwikkeld. Subaru staat garant voor drie peilers: Safe, Fun, en Tough. Deze waarden namen we mee in de ontwikkeling: de site wordt intensief gebruikt (intern én extern), is luchtig, gebruiksvriendelijk, performant en veilig. 

Subaru website

De uitdaging? Zowel de corporate site als de dealersites uitwerken

Centraal contentbeheer en makkelijke toegang voor dealers

De corporate website omvat zowel de .be, de .lu als de .nl site. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt in talen: de Belgische site bestaat zowel in het Nederlands als in het Frans. Daarnaast gebeurt de contentinput voor de Luxemburgse (Fr) en de Nederlandse site (Nl) ook apart. 

Volwaardige website voor elke dealer

Van bij het begin was de vraag vanuit Subaru er om elke dealer te kunnen voorzien van een eigen website, maar wel gekoppeld aan de corporate site. Dealers krijgen een eigen login en beperkte toegang tot de Umbraco-omgeving. De site werd zo geprogrammeerd dat ze:

  • Beschikken over een eigen url (die wordt geredirect naar de hoofdwebsite)
  • Een eigen logo kunnen opladen
  • Zelf de navigatie van hun site kunnen aanpassen
  • Pagina's kunnen bijmaken
  • Hun klanten een onderhoud kunnen laten inplannen via de site. De dealers passen zelf de kalender met beschikbare data voor onderhoud aan (vakantieperiodes,...)
  • Hun klanten een testrit kunnen laten aanvragen via de site

Fallbacksysteem

Gezien een deel van de content voor de dealerwebsites wordt opgehaald van de moederwebsite is er ook geen enkel probleem wanneer een dealer geen info zou ingeven in de eigen subwebsite. Onder andere de modellen en de tags waarop gefilterd kan worden, worden sowieso overgenomen.

Subaru benelux corporate website

Dankzij de uitstekende oplossingen van Starring Jane springt Subaru in een nieuw digitaal tijdperk. Een vlotte samenwerking zorgde voor een prachtige en gemakkelijk te gebruiken website, net op tijd voor de lancering van onze eerste EV. De conversies zijn verdriedubbeld in de eerste 6 maanden. Het hoofddoel van het project is hiermee dus dik behaald.

William Vandervelden, Marketing Manager bij Subaru

Aanpasbare mailtemplates, custom ankernavigatie, bewegende modellen ...

Formulieren en mailtemplates

Niet alleen kunnen in de site formulieren worden aangemaakt op een gebruiksvriendelijke manier, ook wat daarna volgt is volledig beheerbaar door de mensen van Subaru. Via uitgebreide mailtemplates krijgt een sitebezoeker een bericht in zijn of haar mailbox dat volledig de huisstijl van Subaru uitdraagt, wat heel professioneel overkomt.

Custom navigatie op basis van ankerlinks

Een wagen is een hoogtechnologisch product en er valt dan ook heel wat over te zeggen. Potentiële kopers moeten op elk vlak voldoende geïnformeerd worden, en dit gebeurt liefst via de website. Daarom werd een custom subnavigatie ingebouwd voor lange pagina's. Subaru kan dit makkelijk instellen via het cms, en de sitebezoeker heeft een handige toegang tot elk onderdeel doordat de pagina naar een onderliggend gedeelte scrollt bij een klik op een navigatie-item. Het resultaat is een overzichtelijke, luchtige pagina die toch de nodige informatie bevat.

Submodellen vergelijken

Nog een custom geprogrammeerde feature is dat Subaru per model ook submodellen kan toevoegen. Deze submodellen hebben elk hun eigen kenmerken, een lijst die zeer lang kan worden. Wanneer een sitebezoeker de modellen wil vergelijken worden op de site automatisch enkel de verschillen tussen de modellen getoond in een handige tabel, met per kolom een ander submodel. Langs de content input zijde moet hier dus geen aandacht aan worden besteed, waardoor er veel tijd wordt uitgespaard en men er toch zeker van is dat alle verschillen worden getoond op de website.

Subaru website

36 foto's voor een 360° view

Potentiële kopers kunnen een wagen langs alle kanten goed bekijken: op elke detailpagina kunnen ze de auto laten draaien door de muisknop ingedrukt te houden en te verslepen. Het lijkt een video, maar dat is het niet. Per model worden namelijk 36 foto's opgeladen die heel snel na elkaar te zien zijn, in één gestroomlijnde animatie. Wat ook zeer handig is: per model kunnen via de site kleuren worden toegevoegd en benoemd. Sitebezoekers kunnen op de modellen die verschillende kleuren toepassen en onmiddellijk zien.

SteerCo's om up to date te blijven

Nu de site is afgewerkt blijven we regelmatig de koppen bij elkaar steken om te bekijken hoe de site het doet, of alles nog naar wens verloopt en of er updates nodig zijn. Waar we zeker over willen waken is dat de site in lijn blijft lopen met de strategie en blijft bijdragen aan het behalen van de bedrijfsdoelstellingen.

Contacteer ons voor meer info!