seo-approving empty image
Fluxer is dé gecertificeerde partner voor producten, diensten en oplossingen in de industrie voor alles wat met transport via leidingen te maken heeft. Starring Jane is hun partner voor digitale transformatie.
 • Traditionele sector helpen digitaliseren
 • Klantenbevraging en workshops als basis
 • Offertes sneller en efficiënter online afhandelen
 • Productdata future proof maken
 • Meertaligheid
 • WordPress CMS
 • Akeneo PIM

Uitdaging

In technische niche markten is vaak de fysieke winkel of de telefoon nog de voornaamste manier om offertes aan te vragen. Ook voor kleinere of gestandaardiseerde oplossingen. We werden gevraagd om te helpen bij de digitalisatie om deze aanvragen sneller en efficiënter online af te handelen.  

Starring Jane maakt website met offerte bestel mogelijkheid voor Fluxer

Oplossing

Klantenbevraging en workshops

We maakten gebruik van een klantenbevraging om zeker te zijn dat we de juiste oplossing zouden uitwerken. Concreet leidden deze inzichten tot een manier om een zeer uitgebreid & ingewikkeld productenaanbod op een inzichtelijke manier doorzoekbaar te maken door middel van “toepassingsgebieden“ en filters. Deze toepassingsgebieden werden verder in kaart gebracht tijdens verschillende workshops en bleken cruciaal als kapstok om de producten in onder te brengen.

B2C uitstraling voor B2B website

Een hedendaagse vormgeving is essentieel om de aandacht van bezoekers te trekken en een positieve indruk achter te laten. Denk aan gebruiksvriendelijke navigatieaantrekkelijke visuals, en duidelijke call-to-action-elementen. De afwerking tot in de puntjes omvat zaken als responsiviteitconsistentie in branding, en optimalisatie voor zoekmachines. Kortom, een B2B-website met een B2C-flair. 

Doordachte project aanpak

Bij dit project zijn we gestart met de succesfactoren te bepalen. Fluxer heeft een heel uitgebreid productengamma. Belangrijk was hier om een duidelijk en eenvoudig overzicht te creëren. Al van in de designfase werd rekening gehouden met deze factoren. 

Doorheen het hele traject werkten we met duidelijke user stories die in sprints aangepakt werden. Op die manier was de klant op de hoogte én kunnen wij tijdig feedback oppikken en verwerken.

Akeneo PIM

Akeneo PIM is een Product Information Management (PIM)-oplossing die bedrijven een centrale plek biedt om productinformatie te verzamelen, beheren en verrijken. Met Akeneo PIM kunnen organisaties een productcatalogus creëren en deze distribueren naar verkoop- en e-commercekanalen.

Starring Jane Fluxer sfeerbeeld afsluiters appendages procesinstrumentatie

Resultaat

 • Gebruikerservaring in B2B op hetzelfde niveau als wat van B2C wordt verwacht.
 • Minder menselijke workload achter de schermen
  Volledig geautomatiseerd productbeheer vanuit de Akeneo PIM
 • Krachtige zoekfunctie
 • De klant vindt snel en eenvoudig een weg in het ruime assortiment van Fluxer via verschillende insteken: krachtige zoekfunctie, toepassingsgebieden, categorieën, industrieën, filters …
 • Door de Akeneo PIM is de productdata op de website  steeds up-to-date