seo-approving empty image

Digitalisering staat centraal voor de grootste thuisverplegingsdienst van België.

Mederi, met 1.600 zorgverplegers de grootste thuisverplegingsdienst van België, ging in 2018 in zee met Starring Jane om hun digitale aanwezigheid te boosten. Daarnaast wouden ze de administratie en communicatie van hun zelfstandige praktijken onder handen te nemen. Dit leidde tot de verwezenlijking van twee digitale uitdagingen:

  • Een nieuwe corporate website die als basis zou dienen om de groeiambitie van Mederi duidelijk naar buiten te brengen.
  • Een online portaal waarbij hun leden 24/7 toegang hebben tot de informatie en documentatie die ze nodig hebben

Een full-service aanpak: van bedenken tot in de markt zetten.

Om dit project in goede banen te leiden, werd gekozen voor een full-service aanpak. Dit betekent dat Starring Jane instond voor het uittekenen van de strategie, het conceptualiseren van het design, de ontwikkeling van de website en ledenportaal, alsook het in de markt zetten ervan met digitale marketing

We begonnen met het uitdenken van een langetermijnstrategie, wat leidde tot een duidelijk prototype en de conceptualisering van het design. Voor de teksten van de website gingen we aan de slag met een uitgebreide keyword audit. Hierbij gingen we na welke nieuwe content we moesten toevoegen of welke content we konden optimaliseren om beter in de zoekresultaten te scoren.

Mederi ledenportaal

Een nieuwe bedrijfswebsite met Kentico CMS

Het CMS moest, gezien de grootte van de oude Mederi website, veelzijdig zijn. Daarom werd er na grondig onderzoek gekozen voor Kentico. Kentico is een headless CMS dat naast de traditionele CMS features ook heel wat marketing (automation) mogelijkheden heeft. Hierdoor is content zeer eenvoudig aan te passen via de gebruiksvriendelijke interface van Kentico.

MyMederi, een multifunctioneel ledenportaal 

Het tweede onderdeel van dit project was het MyMederi portaal. Het portaal bevat een schat aan waardevolle en unieke informatie voor elke aangesloten zorgverstrekker en praktijkcoördinator. Hier kun je belangrijke, individuele documenten raadplegen (betalingsoverzichten, praktijkprestatieoverzichten…), je inschrijven voor Mederi- of externe opleidingen, gepersonaliseerde nieuwtjes volgen via jouw eigen feed en nog zoveel meer.

Er werd ook een functie geïmplementeerd om documenten digitaal te ondertekenen via Verifieer. Dit zorgt ervoor dat men niet meer alles moest afprinten en om daarna opnieuw te scannen. Daarnaast kan je in het platform automatisch pdf’s creëren. De data van de inschrijvingen via Kentico werd dan  bijvoorbeeld gebruikt om opleidingsattesten te versturen naar de juiste persoon bij het succesvol afronden van een opleiding.

Koppeling MyMederi & Teamleader via SafeConnect

Aan de hand van SafeConnect maakten we een koppeling tussen het MyMederi portaal en Teamleader CRM. Zo wordt de data van het ene platform automatisch overgedragen naar het andere platform. Je voorkomt dus dubbel werk en wint tijd. Voor Mederi betekent de koppeling concreet dat:

  • Praktijken die in Teamleader staan vertaald worden naar praktijken in Kentico.
  • Contacten die gekoppeld zijn aan praktijken in Teamleader worden de gebruikers in MyMederi. Deze gebruikers zien enkel documenten die relevant zijn voor hun solo- of groepspraktijk.
Een website en een portaal voor Mederi

Multichannel marketingcampagne en landingspagina's voor meer conversie

Eenmaal alles op poten stond, was het tijd om de nieuwe website en het ledenportaal MyMederi in de spotlight te zetten. Dit deden we met een uitgebreide conversiecampagne aan de hand van digitale marketing. 

Via verschillende kanalen werd er campagne gevoerd, steeds met een andere doelgroep in het achterhoofd. We verstuurden mailings die rechtstreeks via Kentico werden opgezet en we voerden campagne via Facebook, LinkedIn en Google. 

Al deze verschillende advertenties leidden dan naar een specifieke landingspagina die speciaal voor die doelgroep of onderwerp werd gemaakt. Het resultaat mocht er zeker zijn en de conversies liepen al snel op. Ter illustratie: via Google Ads verzamelden we 1.208 clicks met een gemiddelde conversieratio van 5.65%. 

Mederi campagne

Onboarding van de zorgverstrekkers via een roadshow in Vlaanderen en Brussel

Het MyMederi portaal mag nog zo ingenieus zijn: wanneer het niet wordt gebruikt door de doelgroep (de aangesloten zorgverstrekkers), dan is het niet geslaagd. Daarom organiseerden we samen met Mederi verschillende roadshows in West- en Oost- Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en Brussel. Daarbij waren telkens een 30- tot 50-tal zorgverstrekkers aanwezig, samen met de provincieverantwoordelijke van Mederi.

Het doel dat onze collega’s Jan Boudrez en Toon Detrue voor ogen hadden was de meerwaarde van het platform aantonen en de zorgverstrekkers meteen onboarden. Dit gebeurde door ze ter plekke een account te laten aanmaken en te anticiperen op de eerste vragen die ze hadden.

Dit initiatief bleek een succes, want drie weken na de roadshows werd het platform al door 800 van de 1200 zorgverstrekkers actief gebruikt.

Melissa Vandevelde - Team Starring Jane

Blijf niet bij de pakken zitten

Ben je geïnspireerd door het succesverhaal van Mederi? Blijf dan niet bij de pakken zitten! Wij nodigen je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we jouw onderneming beter leren kennen. 

Neem contact op met ons team