seo-approving empty image

For every cutting need, there is a Summa

Summa is fabrikant van innovatieve snij-apparatuur. Zij zijn leverancier voor bedrijven van over de hele wereld voor producten in de grafische, signage-, display-, kleding- en verpakkingsindustrie. Bovendien bieden ze dankzij hun uitgebreide resellernetwerk wereldwijd professioneel productadvies en service.

Ze klopten bij Starring Jane aan omdat ze de behoefte voelden om hun eindklanten beter en gerichter te kunnen bedienen. Door middel van enkele workshops werd een traject uitgestippeld om dit te realiseren. Stap 1 was de ontwikkeling van een intuïtieve website in Umbraco die vandaag als een echt gebruiksinstrument functioneert voor Summa zelf, voor hun resellers en voor hun eindklanten.

Corporate website voor Summa

Specifiek marktsegment

Met hun vlakbed snijtafels, vinyl snijplotters en laser snijsystemen maakt Summa machines die ingezet kunnen worden voor een zeer grote diversiteit aan toepassingen. Met de laser snijsystemen is Summa daarentegen actief in een zeer afgelijnd marktsegment.

Bedrijven die bij hen aankloppen staan vaak voor uitdagingen waarvoor professioneel advies en specifieke oplossingen worden gevraagd. Net deze doorgedreven dienstverlening, voor en na verkoop, vormt voor Summa’s eindklanten de grootste meerwaarde en daar wil het bedrijf samen met hun resellers dan ook volop op inzetten.

Summa bedrijfswebsite door Starring Jane

De uitdaging? Die situeert zich zowel voor als na de aankoop door Summa-klanten

Potentiële kopers begeleiden naar de juiste oplossing

Bestaande klanten weten meestal heel goed wat ze nodig hebben, maar dit geldt lang niet voor alle afnemers van Summa. Soms kan enkel maar het probleem worden gedefinieerd.

Dé grote uitdaging is dan om mogelijke kopers via de juiste tools te begeleiden zodat ze bij een specifiek product of technologie uitkomen, en dit initieel zonder tussenkomst van Summa zelf.

Aangezien de machines van het bedrijf voor tientallen toepassingen ingezet kunnen worden was het eens te meer duidelijk dat deze flow zo intuïtief mogelijk diende te zijn.

User manuals en een bibliotheek aan documentatie

Het bedienen en onderhouden van de snijmachines die Summa produceert is niet voor iedereen weggelegd. Na de verkoop volgt er een traject van training en ervaring opdoen. In het belang van zowel de aankopers van Summa-producten als de mensen en resellers van Summa zelf, is deze info vrij toegankelijk voor de eindgebruiker.

Ook hier geldt dat de enorme hoeveelheid aan informatie op een gebruiksvriendelijke, efficiënte manier moet worden teruggevonden, want de service na verkoop vormt een belangrijk speerpunt in de bedrijfsstrategie.

Voor de ontwikkeling van onze nieuwe website hebben we samen met Starring Jane een uitgebreid traject gevolgd, waar ik en mijn collega’s met veel plezier op terug kijken. Door het verfrissende en open meedenken van het team van Starring Jane, hebben zij ons ideaalbeeld omgezet naar een concreet en gedetailleerd ontwikkelingsplan.

Elice Van Es, Marketing Communication Manager bij Summa
Bedrijfswebsite ontwikkelt door Starring Jane

Het was voor ons heel belangrijk om niet alleen vanuit onze eigen producten te vertrekken, maar veel meer vanuit de toepassingen die belangrijk zijn voor onze klanten en om daarna pas een geschikte snij-oplossing aan te bieden. Dankzij de nieuwe website zijn we daartoe eindelijk beter in staat en kunnen we écht contact leggen met onze eindgebruikers. In de toekomst hopen we hier op verder te werken om onze klanten nog beter bij hun keuze te begeleiden.

Elice Van Es, Marketing Communication Manager bij Summa

Custom programmatie waar een sitebezoeker niets van merkt

We hebben samen tot in detail nagedacht hoe zo’n uitgebreid aanbod aan content(types) op een intuïtieve manier tot bij de eindgebruiker gebracht kon worden. Kort gezegd moest worden vermeden dat een sitebezoeker ‘last’ zou ondervinden van de veelheid en complexiteit aan informatie. Na uitgebreid overleg werden er uiteindelijk 3 custom formulieren en 7 verschillende zoekfunctionaliteiten ingebouwd.

De formulieren verbergen of voegen contextueel velden toe, afhankelijk van wat een gebruiker invult dus. Elk formulier en elke zoekfunctie functioneert achter de schermen op een unieke manier, maar een sitebezoeker merkt hier niets van: door vormgeving en UX wordt alles visueel uniform gehouden. Complexe workflows worden op die manier handig omzeild.

En de toekomst?

Vandaag wordt de site van Summa intensief gebruikt, niet enkel door hun klanten, maar ook door de mensen van Summa zelf. De vragen die klanten (of geïnteresseerden) hebben worden nu beter gestroomlijnd en opgevangen via de website, waardoor aanvragen veel concreter zijn geworden. Momenteel wordt er volop nagedacht over andere verbeteringen op digitaal vlak om de service naar eindklanten en dealers verder te verfijnen. To be continued, zeker ook omdat onze samenwerking – dit mag echt gezegd – uiterst aangenaam en vlot verliep.

Kevin Braem

Klaar om erin te vliegen?

Wil je ook een indrukwekkende website voor je bedrijf, net zoals Summa? Neem vandaag nog contact op met ons team. We helpen je graag om jouw digitale aanwezigheid naar een hoger niveau te tillen met op maat gemaakte, gebruiksvriendelijke weboplossingen. Klik hier om een vrijblijvend gesprek in te plannen en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen!

Neem contact op