seo-approving empty image

Wat is een beveiligde of SSL-verbinding?

Phishing, internetfraude, diefstal van gegevens,… we worden er allemaal regelmatig voor gewaarschuwd. En maar goed ook, want het zorgt ervoor dat internetgebruikers zich steeds meer bewust zijn van de mogelijke gevaren hiervan, en alerter zullen zijn voor dubieuze mails en links. Het is ook de reden waarom een Secure Socket Layer, of SSL-verbinding, in het leven geroepen werd. Door middel van zo’n SSL-certificaat wordt er immers een beveiligde verbinding gemaakt tussen de gebruiker en de website die hij of zij bezoekt. Gegevens die een gebruiker naar een https-website doorstuurt worden geëncrypteerd en zijn dus onbereikbaar voor mensen met slechte bedoelingen.

Een beveiligde SSL verbinding voor je website

Google alert voor niet-beveiligde websites

Naast wat hierboven staat, is er nog een goede reden om je website te beveiligen: sinds juli 2018 worden jouw sitebezoekers door Google gealarmeerd wanneer een website geen beveiligde verbinding aanbiedt. Zowel de browsers Chrome als Firefox drukken jouw sitebezoekers met de neus op de feiten en geven een duidelijke waarschuwing wanneer je website niet beveiligd is.

Als bovenstaande je nog niet kan overtuigen, is het nuttig om te weten dat http-websites, dus zonder beveiliging, steeds lager zullen scoren in de zoekresultaten.

Voorkom dat je potentiële klant wordt afgeschrikt door allerlei alarmbellen en schenk hem vertrouwen in je website of webshop. Meer vertrouwen resulteert in meer bezoekers, en meer omzet.

Hou je website veilig, nu maar ook in de toekomst

Een SSL-certificaat installeren is één ding. Maar het veilig houden is iets anders. De geldigheidsduur van een SSL-certificaat werd onlangs verminderd van 3 naar 2 jaar. Dit wil zeggen dat je certificaat gewoon vervalt na ongeveer 24 maanden. Het is dus nodig om proactief te werk te gaan en er niet alleen voor te zorgen dat je certificaat tijdig wordt hernieuwd, maar ook dat de configuraties van je website correct ingesteld zijn en blijven.

Slaap op je twee oren en laat Starring Jane het werk doen

Starring Jane kan deze noodzakelijke maatregelen voor jou doen. Neem contact op en wij zorgen ervoor dat:

  • Je website wordt voorzien van een SSL-certificaat
  • Het SSL-certificaat wordt onderhouden en vernieuwd wanneer nodig
  • Jouw website constant wordt gemonitord op eventuele problemen en mogelijke optimalisaties
  • Je over bovenstaande zaken maandelijks wordt gerapporteerd

Dit voor de kostprijs van slechts €350 euro setup per website en €150 jaarlijkse kost per website.