seo-approving empty image

Als laatstejaarsstudent Toegepaste Informatica aan de Hogeschool Gent kwam Adam Vromman in het .NET development team van Starring Jane terecht.

Iemand die stage komt lopen heeft meestal geen idee wat hij of zij daarvan moet verwachten. Werkervaring is er uiteraard niet, en dus beginnen veel studenten er met een klein hartje aan. Ze willen een goede eerste indruk nalaten, maar dat geldt andersom ook.

Melissa, HR-verantwoordelijke bij Starring Jane: "Een stage is voor de meesten onder ons een allereerste kennismaking met het bedrijfsleven en hoe het voelt om in teamverband te werken aan echte projecten. Een stage blijft vaak beter in het geheugen zitten dan eender welke werkervaring die daarna nog volgt. De onderneming die een stageplaats aanbiedt draagt hier ook de verantwoordelijkheid om die eerste ervaring in een constructieve, positieve sfeer te laten verlopen. Het is een periode waarin je wordt geconfronteerd met je eigen kwaliteiten, maar ook met je tekortkomingen. Als stagebegeleider en collega's is het dan zaak om te sturen en opbouwend te zijn."

In toegepaste informatica, waar het overgrote deel van de vakken eerder theoretisch is, was een drie maanden lange stage voor mij een spannende en unieke kans. Een kans om alles wat ik geleerd heb te gebruiken in de 'echte' wereld. De ultieme test om te zien of ik de voorbije 3 jaar iets opgestoken heb en in hoeverre het vertaalt naar het werkveld. Best een stressvolle bedoening dus.

Adam
Team Foto Starring Jane

Een antwoord op vele vragen

Adam: "Aan de ene kant moest de stage mijn docenten en mij tonen dat ik technisch klaar was om af te studeren, aan de andere kant hoopte ik ook dat de stage mij zou tonen of ik als persoon klaar was voor het werkleven. Als de stage enorm tegenviel kon ik namelijk ook nog verder studeren. Op al deze vragen en meer zocht ik bij Starring Jane antwoord. Nu mijn stage afgelopen is kan ik met blijdschap zeggen dat Starring Jane antwoord heeft kunnen geven op mijn vragen."

"De mensen bij Starring Jane toonden mij dat ik wel degelijk klaar ben voor het werkveld en dat het vinden van een aangename, verwelkomende plek het allerbelangrijkste is en dat de rest wel volgt. En dat is precies wat Starring Jane deed toen ik in februari aan mijn stage begon."

Vanaf dag één voelde ik mij thuis en welkom. Een aantal zaken werden mij al snel duidelijk: durf vragen stellen, durf falen, communiceer open en blijf jezelf.

Adam

"Deze vier zaken zijn belangrijk voor Starring Jane en voor mij. Ik kreeg het gevoel dat ik aan iedereen van mijn team ( Jetson4ever 💛) hulp kon vragen als het nodig was, maar dat ik wel op mijn eigen benen mocht staan wanneer dat lukte. Deze balans, in combinatie met het impactvolle werk dat ik mocht doen, was essentieel voor mij om echte 'ervaring' op te doen en mij voor te bereiden op het werkleven. Ik kreeg van iedereen het vertrouwen om te werken aan belangrijke projecten, zoals de website van Starring Jane zelf."

"Dit maakte mijn stage uitdagend en interessant en gaf mij het gevoel dat ik een volwaardig lid van het team was.", aldus Adam.

Wordt vervolgd met een vakantiejob

Dat Adam momenteel nog op Starring Jane rondloopt voor zijn vakantiejob is het beste bewijs van een mooie samenwerking met wederzijds respect.

"Ik heb enorm genoten van de drie maanden bij Starring Jane en heb over zo veel meer dan enkel programmeren geleerd tijdens deze periode. Ik ben ook dingen over mezelf, Project Management, demo's geven, DevOps, .., en misschien een klein beetje pingpong te weten gekomen. Ik ben iedereen bij Starring Jane dankbaar voor de opportuniteit en de ervaring, met speciale aandacht voor Yannis, mijn stagementor die altijd klaar stond om uitgebreid antwoord te geven op al mijn vragen. Maaike, de PM van team Jetson die mij vanaf het begin zo thuis heeft doen voelen en die er ook voor zorgde dat al mijn sprints haalbaar bleven. Wouter, voor de opportuniteit en het vertrouwen in mij en natuurlijk Team Jetson, omdat ze gewoon het beste team zijn."

"Ik kijk met een tevreden blik terug naar mijn tijd bij Starring Jane en ik hoop dat ze in de toekomst mijn pad nog kruisen."

Vacatures