seo-approving empty image

Waarom is copywriting belangrijk?

Een vaak onderschatte factor die mee bepaalt of een lead een klant wordt, is de inhoud die je aanbiedt. En dit op elk kanaal dat je gebruikt. Om een bezoeker te overtuigen is het belangrijk dat je weet welke onderwerpen een meerwaarde zijn voor hem of haar. Persoonlijke en op maat gemaakte content is dus een must!

Zoekmachineoptimalisatie SEO

De juiste 'tone of voice', wat houdt dat in?

De manier waarop je je doelpubliek toespreekt en de woorden die je kiest bepalen mee hoe je merk wordt ervaren. Natuurlijk is het belangrijk dat jouw lezer zich in je teksten herkent. Maar neem niet zomaar het taaltje over van jouw doelpubliek. Je communiceert als jezelf, niet als één van hen. Authenticiteit en trouw blijven aan waar jouw merk of product voor staat komt nooit geforceerd over, en dus stijgt je geloofwaardigheid. Teksten schrijf je om te informeren, te inspireren, te overtuigen of te activeren. De toon die je jezelf toeschrijft hangt af van de doelstelling, het kanaal dat je gebruikt en de merkpersoonlijkheid die je voor ogen hebt.

De vorm

Doorlopende, breed over je scherm uitgesmeerde teksten zijn een struikelblok voor een lezer. De manier waarop alles wordt gepresenteerd speelt dus ook een rol. Titels die de aandacht trekken, visuals, opsommingen en het gebruik van paragrafen brengen overzicht, vergemakkelijken de paginascreening en nodigen uit tot lezen en verder lezen.

Keyword Audit

Integreer de juiste zoekwoorden in je teksten

Inzetten op SEO betekent dat jouw online pagina’s worden geoptimaliseerd voor zoekmachines. De titels en teksten in jouw pagina worden continu door zoekmachines gescreend. Als je via een keyword audit al weet welke zoektermen voor jou het meeste voordeel kunnen opleveren, kan je op basis daarvan aan copywriting doen. Relevante zoektermen worden dan herhaald in je pagina. Het is een duurzame investering waarvoor geen euro advertentiebudget nodig is. Het is de meest authentieke en geloofwaardige manier om een publiek aan je te binden en ambassadeurs van je merk te creëren. Advertenties staan bovenaan de zoekresultaten, maar het feit dat hier een budget achter zit maakt het voor informatiezoekers misschien net een tikkeltje onnatuurlijker.

Copywriting, een talent?

Het internet bulkt van de tips om goede teksten te schrijven. Tips die je zeker kunnen helpen, maar aanleg voor schrijven blijft wel noodzakelijk. Blonk je nooit uit in grammatica of spelling? Dan wordt het een uitdaging om een publiek via je schrijfsels aan jou te binden. Goede copy gaat gepaard met een gezonde dosis liefde voor taal. Bovendien gaat het hier om digitale media, waardoor het aspect van de zoekresultaten een bijkomende factor is om succes te boeken.

Jouw mooie website moet gezien worden! Doe een beroep op een copywriter.

Teksten schrijven voor een webpagina is een heel ander gegeven dan voor een brochure. Via een scherm kom je maar beter snel tot de essentie, en de zoekmachine-factor speelt een evidente rol in de woordkeuze. Onze copywriters zijn geen kandidaat voor een literatuurprijs. Het schrijven van overtuigende copy, met oog voor layout en met de juiste zoektermen in hun achterhoofd is waar zij in uitblinken. Foutloos.