seo-approving empty image

Een goed opgezette ICT infrastructuur, dat brengt op.

Een functionele analyse is cruciaal om te identificeren waar je als onderneming groeiruimte hebt. Dit biedt niet alleen nieuwe inzichten. Het vormt ook de basis voor sterke, schaalbare digitale oplossingen.

Nog voor we een lijn code schrijven, zorgen we dat we jouw huidige systemen volledig begrijpen. Dit stelt ons in staat om een op maat gemaakte digitale strategie kunnen ontwikkelen die écht werkt voor jouw bedrijf.

technische analyse van jouw bedrijf

Elimineer technologische fragmentatie

Veel bedrijven ervaren inefficiëntie door systemen die niet naadloos met elkaar communiceren. Dit zorgt voor vertraagde reactietijden, dubbel werk, fouten in data-overdracht en uiteindelijk hogere operationele kosten.

Wij bieden een geïntegreerde oplossing waarbij jouw bestaande tools en nieuwe technologieën harmonieus samenwerken. Dit leidt tot een stroomlijning van processen, verminderde operationele kosten en een boost in de productiviteit.

Sterk beveiligde ICT infrastructuur

Beveiligingsrisico's en naleving van regelgeving zijn grote zorgen voor elk bedrijf. Mogelijke gevolgen zijn potentiële datalekken, reputatieschade, aanzienlijke boetes en verlies van klantvertrouwen bij niet-naleving.

Onze ICT analyses identificeren kwetsbaarheden in je huidige infrastructuur en zorgen voor de implementatie van robuuste beveiligingsprotocollen. Hierdoor blijft jouw data altijd beschermd en minimaliseren we het risico op datalekken.

technische analyse bedrijf

Systemen die meegroeien met jouw bedrijf

Heb je plannen om te groeien, maar belemmert jouw ICT infrastructuur die groei? Wij zorgen dat je klaar bent voor de toekomst met schaalbare oplossingen die groei niet alleen ondersteunen, maar ook stimuleren.

Door flexibele en modulaire systemen te implementeren, garanderen we dat technologische uitbreidingen mogelijk zijn zonder bestaande operaties te verstoren. Zo blijft jouw bedrijf wendbaar en competitief.

Skylux zit momenteel in een versnelde digitale transformatiefase. Dankzij de Digital Acceleration Day is er een duidelijke interne consensus bereikt over de online aanpak naar de verschillende doelgroepen.

Veronique Mattheeuws, Marketing Manager bij Skylux
digitalisatie aan de hand van een technische analyse bij BAM Interbuild

Case: webapplicatie om beheer van werven te automatiseren

 • Ontwikkeling van een performante en gebruiksvriendelijke webapplicatie, genaamd de Tourniquet-app, voor geautomatiseerde toegangscontrole en administratie op bouwwerven.
 • Volledige digitalisatie van de toegangsprocessen, waardoor onderaannemers en werfleiders via de app real-time toegang krijgen en benodigde documenten digitaal kunnen indienen en beheren.
 • Naadloze integratie met GeoDynamics software, voor uitgebreide aanwezigheidsrapporten en een waterdichte administratie in verband met sociale zekerheid en verzekeringen.
 • Aanzienlijke tijdswinst en verbeterd overzicht, door het elimineren van traditioneel telefoon- of mailverkeer en het verstrekken van directe inzichten in wie, waar en wanneer op de werf aanwezig is.
 • Continue optimalisatie en uitbreiding van de app, inclusief visuele versterkingen en nieuwe functionaliteiten voor werfverantwoordelijken, wat de effectiviteit en het gebruiksgemak verder verhoogt.

Bekijk de volledige case

Zo ziet het proces van een technische analyse eruit: 

1. De doorlichting:

 • Identificatie van mogelijkheden en grenzen: we onderzoeken de huidige mogelijkheden en beperkingen van de ICT-infrastructuur om een duidelijk beeld te krijgen van wat nodig is voor de nieuwe digitale ontwikkeling.
 • Interactie met bestaande data: we analyseren hoe nieuwe ontwikkelingen kunnen interageren met bestaande data en systemen zoals ERP-pakketten of CRM-systemen.
 • Keuze van technologische aanpak: we maken een afweging tussen het koppelen van bestaande software ('Best of breed') of het kiezen voor een geïntegreerde oplossing ('One solution').

2. Het technisch adviesrapport:

 • Samenvatting van bevindingen: in het technisch adviesrapport zetten we het verslag van de doorlichting om in een concrete afbakening van het digitale 'speelveld'.
 • De ICT-infrastructuur: we scheppen duidelijkheid over de effectiviteit en efficiëntie van de verdeling en organisatie van de huidige infrastructuur en tools.

3. Aanbevelingen

 • Vaststelling van digitale mogelijkheden en beperkingen: we formuleren een concreet advies, gelet op de opportuniteiten en mogelijke pitfalls van de huidige (en toekomstige) aanpak.
 • Opstellen van een gedetailleerde offerte: op basis van het adviesrapport komen we met een concreet plan van aanpak en gedetailleerde offerte voor de nieuwe functionaliteiten en verbeteringen.
corporate website ontwikkelen

Zet in op een efficiënte ICT infrastructuur

Een doordachte ICT infrastructuur, dat brengt op. Daarom bieden we aan het begin van elk project zo'n technische analyse aan. Op die manier beginnen zowel jij als klant en wij als leverancier op een heldere en overzichtelijke manier aan het digitaal traject.

Neem contact op met ons team