Klant
Mederi
Vraag
Een gebruiksvriendelijke website + een portaal zodat alle belangrijke info en communicatie gebundeld kan worden op 1 plaats
Technologie
Kentico
Resultaat
www.mederi.be

Het digitaal verhaal van Mederi

In 2018 was Mederi met maar liefst 1000 zorgverstrekkers de grootste dienst thuisverpleging met zelfstandige praktijken in België. Dat vierden ze met een leuk event én een nieuwe website. Ook de administratie en communicatie met hun zelfstandige praktijken wilden ze onder handen nemen. De oplossing? Een online portaal waar alle waardevolle informatie snel terug te vinden is! Mederi ging in zee met Starring Jane om deze twee digitale uitdagingen te verwezenlijken. Een project waar we apetrots op zijn!

 

mederi

Een uitgebreide maar overzichtelijke website

Mederi koos voor onze full service aanpak. Dat betekent dat wij instonden voor zowel de strategie, het design, development, copywriting als de digitale marketing van Mederi.

Starten deden we met het uitdenken van een langetermijnstrategie. Daarna volgde het design en werd er aan de hand van een uitgebreide keyword audit nieuwe of herschreven content voorzien.

Aangezien Mederi.be een relatief grote website is én er gezocht werd naar een veelzijdig CMS, werd er gekozen voor Kentico. Kentico bezit namelijk ook heel wat marketing (automation) mogelijkheden en de content is eenvoudig aan te passen via de gebruiksvriendelijke interface.

 

 

Multifunctioneel portaal

Het tweede onderdeel van dit project was het MyMederi portaal. Het portaal bevat een schat aan waardevolle en unieke informatie voor elke aangesloten zorgverstrekker en praktijkcoördinator. Hier kan je belangrijke, individuele documenten raadplegen (betalingsoverzichten, praktijkprestatieoverzichten…), je inschrijven voor Mederi- of externe opleidingen, gepersonaliseerde nieuwtjes volgen via jouw eigen feed en nog zoveel meer.

Ook werd er een functie geïmplementeerd om documenten digitaal te ondertekenen via Verifieer. Je hoeft dus niet alles af te printen en opnieuw in te scannen. Daarnaast stond Starring Jane ook in voor het automatisch creëren van pdf’s. Zo werd de data van de inschrijvingen via Kentico bijvoorbeeld gebruikt om opleidingsattesten te versturen naar de juiste persoon bij het succesvol afronden van een opleiding.

Koppeling MyMederi & Teamleader via SafeConnect

Aan de hand van SafeConnect maakten we een koppeling tussen het MyMederi portaal en het CRM ‘Teamleader’. Zo wordt de data van het ene platform automatisch overgedragen naar het andere platform. Je voorkomt dus dubbel werk en wint tijd. Voor Mederi betekent de koppeling concreet dat:
  • Praktijken die in Teamleader staan vertaald worden naar praktijken in Kentico.
  • Contacten die gekoppeld zijn aan praktijken in Teamleader worden de gebruikers in MyMederi. Deze gebruikers zien enkel documenten die relevant zijn voor hun solo- of groepspraktijk.

 

mederi

Content is key, activation is critical

Eenmaal alles op poten stond, was het tijd om de nieuwe website en het portaal in de spotlight te zetten. Via verschillende kanalen werd er campagne gevoerd, met steeds een andere doelgroep in het achterhoofd. Zo werden er mailings verstuurd, die rechtstreeks opgesteld kunnen worden binnen Kentico. Handig, want zo hoef je geen apart mailingprogramma te voorzien. Ook werd er campagne gevoerd via Facebook, LinkedIn en Google.

Al deze verschillende advertenties kwamen terecht op de landingspagina die speciaal voor die doelgroep of onderwerp werd gemaakt. Het resultaat mocht er zeker zijn en de conversies liepen snel op. Een win-win situatie dus 😉

En jij?

Lijkt zo’n koppeling via SafeConnect jou ook wel iets? Bij Starring Jane kan je terecht voor koppelingen met websites, webshops, mailprogramma’s en nog veel meer. Neem contact op met Pieter of spring eens binnen om vrijblijvend de mogelijkheden te bekijken! We helpen je graag verder. Misschien tot binnenkort?

 

What's your story?

pieter foulon
Pieter Foulon
Business Development
pieter@starringjane.com