digitale strategie
Terug naar overzicht

Digitale strategie

Aangename kennismaking

Het eerste wat wij bij Starring Jane absoluut noodzakelijk vinden om van start te kunnen gaan met jouw digitale traject, is een grondige kennismaking met jouw bedrijf. We willen weten wat jou bezighoudt, en dagen je daarbij uit om jezelf de vraag te stellen: wat zijn de sterktes én de zwaktes van mijn bedrijf? Wie koopt op dit moment mijn producten of diensten? Vind ik dit oké? Wat doet de concurrentie? Vergis je niet: wij als buitenstaander zullen kritisch zijn. Sowieso al een leerrijke oefening, een must om je digitale strategie uit te kienen én belangrijk om jou ten volle van dienst te kunnen zijn.

Jouw doelpubliek in beeld brengen

Ook cruciaal voor het uitzetten van een digitaal traject, is het bepalen van jouw doelpubliek. Misschien is dit het publiek dat je op dit moment al bereikt, of misschien net niét. De tactiek die we doorheen alle stappen van het proces moeten volgen, hangt hiermee zeer nauw samen. Wanneer we weten waar we onze aandacht op moeten richten kunnen we een actieplan opstellen, en liefst op een meer vernieuwende manier dan hoe jouw concurrent dit doet.

Hoe ziet jouw omgeving eruit?

Een monopoliepositie is voor de meesten onder ons niet weggelegd. Of je nu spreekt over concurrenten of conculega’s, het is een belangrijke groep om rekening mee te houden bij het uitkienen van een bedrijfsstrategie. Het digitale gezicht van je onderneming moet daarmee in overeenstemming zijn. Het zijn je sterktes die we moeten uitspelen. We moeten jou doen opvallen op de juiste manier. Ook op een scherm.

digitale strategie

De juiste digitale strategie

Eens onze experten volledig mee zijn met jouw verhaal, de mensen rondom jou én jouw sector, kunnen we die opgedane kennis vertalen naar een digitaal plan op lange termijn. Deze strategie wordt voorgesteld in de vorm van een concreet plan van aanpak om op digitaal vlak de beoogde doelstellingen te bereiken. We leggen hiermee de basis voor het volledige vervolg.

Inzet: Calamity Jane – “Shoot for the moon”

What's your story?

Diederik Vlerick
Diederik Vlerick
Sales, Strategy & Concept
diederik@starringjane.com+32 9 235 82 88