Een dag uit het leven van …

Het traject richting beste oplossing leggen onze klanten uiteraard het liefst af met een betrouwbare partner. Ons digitaal agentschap heeft die in huis: een ploeg enthousiaste medewerkers, gespecialiseerd in digitaal maatwerk. Maar er kan nog altijd nieuw talent bij. Niet zozeer om te werken. Maar om digitale antwoorden te zoeken. Ideeën te ontwikkelen. Samen te brainstormen over onhaalbare ideeën die plots toch realistisch worden. En dat allemaal in een gloednieuwe, prikkelende omgeving die we The Hive hebben gedoopt. What’s not to like?

Nog niet overtuigd? Dan laten we graag enkele van onze Starring Jane-medewerkers aan het woord. Ze geven je een inkijk op hun dagindeling. Zowel creatief als culinair!

Gauthier Huvenne

Accountmanager Gauthier Huvenne

8u55: Ik start mijn werkdag door mijn werkplek voor de dag uit te kiezen en er mijn laptop en de nodige tools aan te sluiten
8u58: Ik zorg ervoor dat alle nodige software is opgestart en dat ik bereikbaar ben via Skype, Bria, Slack en Outlook.
9u10: Eenmaal opgestart ga ik door mijn mails en klasseer ik die op dringendheid. Enkele mails beantwoord ik direct, andere moeten even wachten omdat ik de meeting van 10u met een klant nog wat verder wil voorbereiden.
9u30: Ik overloop met het team de stand van zaken van projecten en de bijhorende planning, zodat iedereen weet wat te doen terwijl ik in meeting ben.
12u: Net uit kickoff-meeting. Dit komt neer op de opstart van een project, waarbij we alle nodige informatie verzamelen en nogmaals met de klant afstemmen wat de scope is, vooraleer effectief aan het project te beginnen.
12u30: Het is vrijdag, dus het mag allemaal wat vettiger vandaag. Ik ga met enkele collega’s Turkse pizza eten op de hoek van de straat.
Rest van de namiddag: Ik doe wat projectopvolging en mails en factureer sommige zaken, zodat ik maandag niet met blozende wangen naar de teammeeting moet.

Kenny Van Wassenhove

Strateeg en concept man Kenny Van Wassenhove

9u15: Ik begin de dag met het openen van mijn mailbox en te kijken of er dringend te beantwoorden mails zijn.
9u30: Ik begeleid een workshop met als doel de online strategie met de visie van de klant op één lijn te krijgen. Concreet worden verschillende flows en pagina’s van de website uitgewerkt, via cocreatie en een klassiek whiteboard.
13u10: Tijd voor mijn middagpauze, vandaag in de vorm van een lunchmeeting in het hippe Clouds In My Coffee aan de overkant van de straat.
14u15: Teammeeting om de verschillende projecten te overlopen.
15u: Ik werk het prototype van een website-interface af en stuur die door naar de klant ter goedkeuring
16u30: Ik geef een telefonische briefing aan een freelance cameraman voor de productie van een online video.
16u55: Interne meeting om de presentatie uit te denken voor een pitch.
18u05: Ik lees en schrijf mijn laatste mails en ga naar huis.

Nakita

Accountmanager Nakita Verbruggen

8u30: Ik kom aan op het werk en neem mezelf een watertje – thee of koffie kunnen hier ook. Na wat bij te babbelen met de collega’s ga ik aan de slag!
9u: Ik volg mailtjes van klanten op, bel rond de statusupdate van een project en bereid een meeting voor.
10u30: Teammeeting waarbij we over de cijfers gaan van vorige week en to do’s stellen voor de huidige.
11u30: Ik zit samen met mijn team om vorige week te overlopen, dingen uit de teammeeting mee te geven, de taken van de huidige week te overlopen en inschattingen te maken voor offertes.
12u30: Lunchtime met de collega! Meestal neem ik mijn eigen eten mee, maar af en toe gaan we pizza gaan eten of pita halen.
13u: Calls naar klanten om offertes of projecten op te volgen en eventueel offertes op te maken
14u: Meeting met de klant op locatie om te praten over de stand van de huidige website en wat er nog moet gebeuren. Ik noteer zorgvuldig zijn feedback.
15u30: Een 4-uurtje – lekker fruit van de fruitmand die hier elke maandag wordt geleverd – en vervolgens factureren.
16u30: Interne meeting met collega om het een en ander te bespreken.
17u: Time to go home!

Sven

Developer Sven Houthoofd

9u45: Ik ga koffie halen, neem mijn laptop uit mijn locker en overloop mijn mails.
10u: Tijd voor de teammeeting en -planning.
10u30: Ik bekijk mijn prioriteiten voor vandaag, en communiceer hier een oplossing of timing voor. Wat vlug kan opgelost worden, los ik uiteraard direct op.
12u30: Lunch time! Meestal maak ik iets met producten uit de lokale supermarkt, zodat ik niet iedere middag tijd verlies met eten halen. Soms halen we ook pita of een broodje, of eten we een hapje bij Clouds In My Coffee. Turkse pizza kan ook altijd, die vinden we op het einde van de straat. Een sigaret kan hierbij niet ontbreken.
13u15: Ik start de grotere taken van de week.
17u: Ik beantwoord eventuele vragen van collega’s en biedt assistentie waar nodig.
18u: Ik geef de status door aan project manager en maak een planning op voor de volgende dag.
18u30: Ik ruim mijn plaats op, berg de laptop terug op in de locker en vertrek naar huis!