Klant
Vlaamse overheid
Vraag
Drie projecten realiseren om de burgers digitaal te informeren en sensibiliseren
Technologie
.NET
Resultaat
www.taalwetwijzer.be, brusselsubsidies.vlaanderen.be

Websitebouwer in dienst van Vlaamse overheid

Websitebouwer? Daartoe willen we ons niet vernauwen: wij zijn een langetermijnpartner die met de klant tot de beste oplossing(en) wil komen. En die klant, dat kan een kmo zijn, maar even goed werken wij samen met non-profitorganisaties en overheden. Zo voerden wij voor en met de Vlaamse overheid een upgrade door voor drie van hun belangrijke digitale projecten. Co-creëren op zijn best dus. Ten eerste pakten we de Taalwetwijzer aan, een responsive site in .NET die de bezoeker de belangrijkste principes rond de Belgische taalwetgeving moet verduidelijken op een heel bevattelijke manier – zoals de naam al enigszins suggereert. Het moest op dit platform ook perfect mogelijk zijn om een vraag te stellen of een klacht te formuleren. Anders gezegd: de Taalwetwijzer moest in de eerste plaats de burgers grondig en gericht informeren.

Toegankelijke website

Een tweede milestone die Starring Jane met de Vlaamse overheid realiseerde was de vernieuwing van brussel.vlaanderen.be, dat dankzij zijn toegankelijkheid het Anysurfer 2.0-label kreeg toegekend en de bezoeker alles vertelt over mogelijke subsidies. Een belangrijk onderdeel daarvan was brusselsubsidies.vlaanderen.be, waar verenigingen via een persoonlijke admin hun subsidiedossiers kunnen opvolgen. Ook dit derde project kreeg het Anysurfer. 2.0-label, onder meer omdat mensen met een beperking probleemloos de website kunnen bezoeken.

Vlaamse overheid

Meer dan websitebouwer

Naast de pure uitbouw en upgrade van drie websites voerden en voeren we ook een sterke e-mailmarketingcampagne via nieuwsbrieven. Ook dit droeg uiteraard bij tot het informerende karakter van de drie projecten. Kortom, Starring Jane stond hier in voor een all-in service waarbij gericht overleg centraal stond.