Fashion for Cycling
Klant
Fashion For Cycling
Vraag
Webshop opzetten als aanvulling op fysieke winkels
Technologie
nopCommerce, bpost-plugin
Resultaat
www.fashionforcycling.be

Webshop opzetten voor fietsaccessoires & -kleding

Een webshop opzetten voor een klant is géén kant-en-klare oplossing. Het vraagt grondige kennis van de verwachtingen en doelen van die klant. Niet alleen op vlak van resultaten, maar ook wat betreft gebruiksgemak, esthetische aspecten, enzovoort. Daarom kunnen die digitale doelen alleen samen worden bereikt. Met Fashion For Cycling, specialist in fietsaccessoires en -kleding, had Starring Jane sowieso al ruim tien jaar lang een duurzame relatie. Maar nu waren ze klaar voor de volgende stap: hun twee (indrukwekkende) fysieke winkels uitbreiden met een webshop. Die uiteraard geen derde wiel aan de fiets mocht zijn, maar gezonde business moest genereren en dus zo een volwaardige derde winkelpunt vormen. Die klanten bovendien zouden blijven vinden dankzij gerichte support en opvolging.

Fashion For Cycling

Webshop opzetten als derde winkelpunt

Een omnichannel e-commerce platform uitbouwen met focus op meerverkoop en gebruiksgemak: hiervoor sloegen Starring Jane en Fashion for Cycling de handen in elkaar. Niet evident, vooral gezien de veelheid aan producten – van (specialiteit) fietskleding voor dames en fietsonderdelen over voeding en voedingssupplementen tot cadeaubonnen – die overzichtelijk en efficiënt aan de klant moesten worden aangeboden. Zodat het leek alsof hij aan het shoppen was in de aangename omgeving van de fysieke winkelpunten.

Fashion For Cycling

All-in platform met integratie van  kassasysteem en bpost-plugin

Op basis van een grondige briefing rond het opzetten van de webshop werkten we via de open-source e-commerce solution nopCommerce uiteindelijk een doordachte online structuur uit in Umbraco.

De (uiteraard responsive) webwinkel werd geïntegreerd met het bestaande kassa- en stocksysteem en de bpost-plugin om het verkoopproces zo gesmeerd mogelijk te laten verlopen. Ook de zogenaamde pelotonkorting (voor klanten die minstens eenmaal aankochten) werd naadloos in het systeem verwerkt.

Meerwaarde en meerverkoop dankzij webshop

Via een gerichte mailingcampagne vond de webshop snel ingang bij het (potentiële) klantenbestand van Fashion for Cycling. Met de online orders (aan huis geleverd of in de zaak op te halen) vormt het online verkoopkanaal vandaag de perfecte aanvulling op de twee fysieke winkels en is meerverkoop gegarandeerd. Dankzij de opleiding kon en kan de klant bovendien perfect zelf updates doorvoeren, sales en kortingen integreren, en content SEO-optimaliseren. Intussen werkte Starring Jane al verschillende generaties van de webshop uit.