Mercedes Benz
Klant
Mercedes-Benz
Vraag
webshop bouwen voor dealers van Mercedes-Benz
Technologie
Umbraco
Resultaat
www.vanshop.be

Webshop bouwen voor Mercedes Benz bestelwagens

Een nieuwe webshop bouwen voor nieuwe stockwagens: met die uitdaging kwam longtime partner Mercedes-Benz bij ons aankloppen. De bedoeling was om samen een tool te ontwikkelen waarbij maximaal gebruiksgemak voor de doelgroep – de dealers – voorop stond. Een project dat de inzet van al onze digitale knowhow vereiste en resulteerde in Vanshop, waarmee dealers het verkoopproces veel vlotter konden laten verlopen. Voordelig voor hen, voor hun professionele klanten en uiteraard voor Mercedes-Benz zelf.

Vanshop was het resultaat van een vruchtbare samenwerking en het bewijs van proactieve aanpak: het was namelijk de eerste onlinereserveringstool voor auto’s in België. En bijgevolg een krachtig wapen in de heel concurrentiële markt van stockbestelwagens. Het ging hier dus niet zozeer om een project van webshop bouwen, maar om het samen uitwerken van een digitale oplossing waar alle betrokken partijen beter van werden.

Mercedes-Benz

Webshop bouwen met alle nodige gebruiksgemak

Iedere Mercedes-Benz dealer kan in de (volledig responsive) webshop heel eenvoudig zijn eigen back-end beheren en daar de nodige aanvullingen en aanpassingen doorvoeren – van op een smartphone, tablet of pc. Alle stock wordt daarbij automatisch gesynchroniseerd tussen Mercedes-Benz en Vanshop. Alleen de prijs en foto’s moet de dealer zelf ingeven – dat laatste heel eenvoudig via een intuïtieve Wizard. Van elke verkochte wagen krijgt moederbedrijf Mercedes-Benz een automatische notificatie.
Conclusie? In het bouwen van de webshop kroop misschien veel werk, voor de dealers zelf is het kinderspel.

Perfecte B2B-ondersteuning

Op de webshop, die volledig is ‘getuned’ in de stijl van Mercedes Benz, vindt de professionele klant alle nodige informatie: afmetingen, opties, catalogus- en huurprijs, verkooppunten en adressen van dealers, enzovoort. Bovendien is de registratie van een van via het ingebouwde aanvraagformulier kinderspel. Op die manier vormt www.vanshop.be de perfecte B2B-ondersteuning voor zowel dealer als (potentiële) afnemer. Goed om weten: met U1 bouwde Starring Jane voor Mercedes Benz een gelijkaardige webshop uit voor tweedehandse bestelwagens in België.

Mercedes-Benz

Mercedez-Benz(eer tevreden)

Tom Van Hooydonck, communicatiecoördinator After Sales MB Vans bij Mercedes-Benz Belgium: “Stockvoertuigen zijn belangrijk in de wereld van bestelwagens. Om enerzijds ons netwerk te ondersteunen met een tool waar alle stockvoertuigen zichtbaar zijn en anderzijds onze klanten de mogelijkheid te geven 24/7 op zoek te gaan, hebben we met Starring Jane deze webshop ontwikkeld.”
“VanShop geeft meteen een duidelijk overzicht van het aantal stockvoertuigen, en de klant kan zoeken via verschillende filters. Voor onze dealers is het dan weer eenvoudig om een voertuig te uploaden, dankzij de koppelingen met het bestelsysteem van de dealers.”

Van Hooydonck is niet alleen tevreden over het resultaat, maar ook de ‘after sales’: “We werken met Starring Jane de webshop uit, maar ook daarna konden we rekenen op hun knowhow. In de vorm van online support en proactieve ideeën en voorstellen om de online user experience verder te verbeteren. Vandaag hebben we zo’n 5000 unieke bezoekers per maand, maar de belangrijkste vaststelling is dat de verkoop van onze stockvoertuigen is gestegen, wat uiteindelijk de bedoeling was.”

What's your story?

Diederik Vlerick
Diederik Vlerick
Sales, Strategy & Concept
diederik@starringjane.com+32 9 235 82 88