Klant
Voka
Vraag
Een dynamisch en aantrekkelijk webportaal creëren voor alle Voka-leden, plus een gelijkaardig platform voor alle regionale afdelingen.
Technologie
Dynamics, Umbraco
Resultaat
www.voka.be

Een dynamisch webportaal creëren voor alle Voka-leden

Een webportaal voor Voka – Vlaams Economisch Verbond (VEV): geen evidentie. Logisch dus dat ze hiervoor een partner zochten die digitaal héél serieus neemt en verder kijkt dan de neus lang is. Alleen de beste oplossing was tijdens dit traject een optie: het Vlaamse netwerk voor ondernemingen vertegenwoordigt en verdedigt maar liefst 18.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel. Onder deze koepel bevinden zich bovendien de acht regionale Kamers van Koophandel.
Wat we, in nauwe samenwerking met de klant, moesten realiseren was een aantrekkelijk en dynamisch webportaal voor het overkoepelende Voka creëren en daarnaast aparte websites voor de acht Kamers. Die moesten uiteraard allemaal dezelfde look and feel hebben én maximaal gebruiksgemak garanderen. Zodat gebruikers op een vlotte manier content en opinies zouden kunnen sharen en een duidelijk overzicht van de verschillende Voka-diensten kregen. En dit alles ook nog eens in drie talen.

Nieuw webportaal in Umbraco

Met de klanten maakten we werken van een nieuwe website in Umbraco, die we vervolgens koppelden aan het CRM-systeem Dynamics. We zorgden er voor dat Voka gemakkelijk content kon pushen, pullen en thematisch sorteren, vooral via tagging (‘starten’, ‘groeien’, ‘netwerken’, ‘internationaliseren’ …).
Dankzij dit systeem kan het overkoepelende Voka content die ook relevant is voor de regio’s onder de aandacht brengen (en omgekeerd). De belangrijkste berichten komen daarbij automatisch bovenaan te staan. Dankzij het geïntegreerde beheersysteem met persoonlijke logins kunnen heel eenvoudig nieuwsberichten, evenementen, opleidingen … ingeladen en doorgepusht worden. Data van bezoekers die zich hierop inschrijven wordt automatisch naar CRM gestuurd. Overigens kunnen alle Voka-publicaties als PDF-flipping book worden geraadpleegd en gedownload.

What's your story?

kevin braem
Kevin Braem
Management, Strategy & Concept
kevin@starringjane.com+32 9 235 82 84