Klant
Exterior Living
Vraag
Drie deelbedrijven samenbrengen op één overkoepelend online platform
Technologie
Umbraco
Resultaat
www.exteriorliving.be

Overkoepelend online platform voor B2B-dealer in tuinstructuren

Een online platform uitbouwen doe je in een digital partnership met de klanten – alleen zo is de beste oplossing een garantie, aangezien het uiteindelijk de klant is die het best weet wat hij wil. Zeker wanneer het een complex traject als dit betrof: doel was een website creëren waarin drie gerenommeerde en tuingerelateerde merken – Tack, Gardival en Gardipool – konden worden ondergebracht én op een evenwaardige manier voorgesteld. Niet evident, maar door de needs van klant non-stop te bevragen en samen te werken kwamen we tot digitaal maatwerk: een gloednieuwe, drietalige en SEO-geoptimaliseerde overkoepelende website met alle nodige faciliteiten voor de gebruiker. Zoals een dealerlocator en poortcalculator.

Dealerlocator en poortcalculator: wegwijs op het online platform

Met de dealerlocator kan een klant op het online platform heel gericht op zoek gaan naar een dealer, door zijn zoekopdracht te verfijnen (producttype, nabijheid, met of zonder showroom … ). De achterliggende database selecteert automatisch de meest evidente (en klantvriendelijkste) keuzemogelijkheden. Klanten kunnen dealers ook contacteren – die krijgen de via vraag via mail binnen en beantwoorden die meteen via een unieke link uit de backoffice.
De poortcalculator is dan weer een tool waarmee dealers heel gemakkelijk het formaat en de prijs van de gewenste poort kunnen berekenen voor de klant, compleet met PDF-export van het resultaat.

Online platform als totaalproject

Exterior Living is zowel voor klant als dealer heel geslaagd te noemen: een online platform met een cleane, strakke look en toch voldoende informatie; flippingbooks met pdf’s waarin de klant gemakkelijk kan bladeren; efficiënte opvolging van de dealers via de backoffice, waardoor steeds de meest geschikte match met de (vraag van de) klant wordt gemaakt. Kortom, een resultaat dat de eindklant van Exterior Living niet om, maar recht in de tuin leidt!