Klant
Kadoby
Vraag
Een platform waarop een selectie van producten afkomstig van bol.com kan worden aangeboden en beheerd
Technologie
WordPress en Laravel
Resultaat
www.kadoby.com

een uitgekiende selectie uit bol.com

Een tijdje geleden kwam Stijn, oprichter van Kadoby, naar Starring Jane met een wel heel specifieke vraag: hij wilde graag een platform creëren dat hij volledig zelf van content kan voorzien, en waarop een selectie aan producten wordt aangeboden, afkomstig van één van de grootste webshops van het moment: bol.com.

Iedereen kent bol.com. Een goed geoliede verkoopsmachine, met een enorm ruim aanbod aan producten, extreem snelle leveringen en een uitgekiende klantenservice. Wil je zelf een soortgelijke webshop opstarten, dan is het uiteraard moeilijk hier tegenop te boksen. Maar je hoeft dit ook niet te doen.

kadoby

Hoe gaat het in zijn werk?

‘Drop shipping’, ook bekend als doorverkoop of direct shipping is de officiële term hiervoor. Kort gezegd: je toont de producten die je wil tonen en het systeem erachter, inclusief de betaling, komt van een ander. Wil je een product aankopen dan kom je uiteindelijk terecht op de betaalpagina van bol.com. Byebye investeringskosten. Voor elk product dat via Kadoby site verkocht wordt, ontvangt Stijn een vergoeding uitgekeerd. Goed voor Kadoby én goed voor bol.com.

Automatische updates via partner programme

Een product toevoegen is extreem eenvoudig: het enige wat Stijn hoeft te doen, is het product ID van bol.com ingeven in WordPress. De afbeelding, prijs en omschrijving worden vervolgens automatisch toegevoegd én up-to-date gehouden vanuit bol.com via een API die we in de site geconfigureerd hebben.

100% inzetten op marketing

Met het wegvallen van de bevoorrading en het logistieke gedeelte blijft er nog maar één zaak over om op de focussen: de marketing. Oprichter Stijn pakt het als volgt aan: hij verzamelde rond zich enkele mensen met een excellente smaak en een neus voor producten die er op een bepaalde manier uit springen.

Webshops als bol.com hebben een zodanig ruim aanbod dat men soms door het bos de bomen niet meer ziet. Dan is het als consument gemakkelijk om te vertrouwen op de goede smaak van anderen. Een bijkomend voordeel is dat via kadoby.com, de producten worden onderverdeeld in specifieke categorieën die je niet op bol.com terugvindt.

Zo richt Kadoby zich – zoals de naam al doet vermoeden – op geschenkartikelen, voor hem, voor haar, voor kinderen. Stijn kan productcategorieën aanmaken zoals hij zelf wenst. Nu het einde van het jaar eraan komt is er een kerst-categorie aangemaakt, en er is ook een uitgelichte categorie ‘Ontbijt op bed’. Dit vind je niet meteen terug bij bol.com.

Ideaal voor startups

Op zich is het niet te zien dat dat de producten die op Kadoby worden aangeboden, afkomstig zijn van bol.com. Zoals gezegd: een dergelijk platform voert een heel eigen marketing, en heeft niet de lasten van de logistieke draaimolen. Daarom worden ook slechts bepaalde producten van bol.com geselecteerd: producten die passen binnen de stijl en aanpak die Kadoby voert.

Contacteer ons voor meer info!