Eurostation
Klant
Eurostation
Vraag
Intranet uitbouwen en integreren in nieuwe website
Technologie
Umbraco
Resultaat
www.eurostation.be

Intranet in combinatie met nieuwe website

Een degelijk intranet is essentieel voor de goede werking van het multidisciplinaire studiebureau Eurostation, dat al meer dan twintig jaar overal in ons land stationsprojecten integraal ontwerpt en uitvoert. Via dat intranet en de bijhorende website kan de organisatie namelijk haar ongeveer 200 medewerkers én de bewoners perfecte op de hoogte houden van status en vooruitgang van de verschillende projecten. Op die manier wordt wrevel en onwetendheid vermeden én groeit de betrokkenheid van omwonenden en personeel. Samen met Eurostation moesten we dus een platform uitbouwen dat aan al die verwachtingen tegemoetkwam. Een digital partnership met focus op de toekomst was geboren. 

Basic website, complex intranet

De website van Eurostation konden we redelijk basic uitwerken, als een overzicht van de verschillende projecten met bondige toelichting en de focus op het aantrekken van nieuwe medewerkers. Vooral het intranet-luik moesten we samen goed krijgen, zodat het voor iedere interne medewerker automatisch de homepage van zijn of haar webbrowser kon worden. Externen moesten dan weer een inlogscherm krijgen dat naar andere content zou leiden (die uiteraard door Eurostation zelf kon worden bepaald).

Automatisch inloggen is een complex proces dat de gebruikers niet zien. Ook het feit dat administratie, HR … in het intranet werden verwerkt, maakte het er niet eenvoudiger op. Toch slaagden we er via co-creatie in tot een transparant, efficiënt en vlot systeem te komen.