Klant
Uitvaart Mussche
Vraag
Een eigentijdse en interactieve website voor een begrafenisondernemer
Technologie
Wordpress
Resultaat
www.uitvaartmussche.be

Interactieve website voor begrafenisondernemer

Een interactieve website creëren in nauwe samenwerking met de klant: een vraag die we wel vaker krijgen. Maar als die klant een begrafenisondernemer is, wordt het wat minder evident. Want is rouwen en rouw betuigen niet te persoonlijk om dit online te doen? Die vraag stellen mensen zich aanvankelijk wel eens, maar het tegendeel is waar. Want waarom zou een uitvaartspecialist niet mee mogen zijn met de digitalisering? En waarom zou hij zijn bezoekers geen eigentijdse webervaring mogen aanbieden – uiteraard met de soberheid en verstilling die de sector kenmerkt?

Interactieve website voor de 21e eeuw

Met die specifieke vraag naar een eigentijdse website kwam Uitvaart Mussche naar Starring Jane. Het begin van een duurzame samenwerking, waarin we uitzochten hoe we het project op de juiste, respectvolle manier konden aanpakken. Dit was het resultaat waar alle partijen zich konden in vinden. Niet alleen komt de site tegemoet aan de noden van de gebruiker, hij evolueert zelfs mee met de seizoenen.

Uitvaart Mussche

Online condoleren

De concrete uitdaging van Uitvaart Mussche: een website maken die afweek van andere, gelijkaardige projecten door een warm, aangenaam en enigszins dynamisch gevoel uit te stralen. Starring Jane creëerde als antwoord een website met oranje tinten, en beelden op de homepage die mee evolueren met de seizoenen. Maar het was vooral de interactiviteit die primeerde. Zo kunnen bezoekers via een button een overlijden melden, online rouwberichten plaatsen en condoleren, en zelfs online bloemen bestellen en aan het graf laten leveren.

Interactieve website boordevol informatie

De organisatie van begrafenis bezorgt de nabestaanden vaak heel wat hoofdbrekens. Hoe dit aanpakken? Waar rekening mee te houden? Wat zeker niet te vergeten? Welke administratieve verplichtingen prioriteit geven? De website van Uitvaart Mussche speelt hierop in door heel wat praktische informatie te voorzien, onder meer in de vorm van een ‘uitvaartchecklist’. Bovendien wordt een heel luik voorzien om een begrafenis met Gentse knipoog mogelijk te maken, omdat veel mensen in deze streek – Uitvaart Mussche heeft vestigingen in Gent, Lovendegem en Waarschoot – nu eenmaal een band hebben met de Arteveldestad.