Klant
Partena Professional
Vraag
Een simulator die de loonkost van verschillende werknemersstatuten in de horeca berekent
Technologie
Umbraco
Resultaat
www.flexijobsimulator.be

Flexi-job simulator voor berekenen loonkost in de horeca

Over het concept “Flexi-job” werd al veel gezegd en geschreven. Hieronder leggen we uit wat het precies inhoudt, en waarom het voor werkgevers in de horeca niet altijd eenvoudig is om de loonkost te berekenen. Iets waar onze Flexi-job simulator een handig antwoord op biedt.

Wat is een flexi-job?

Flexi-jobs zijn bedoeld voor mensen die al een job hebben en willen bijklussen of bijverdienen in de horeca. Iedereen die minstens 4/5de werkt bij een andere werkgever, komt in aanmerking om bij te verdienen in een flexi-job. Werken als flexi-jobber is fiscaal heel voordelig voor de werknemer: op het nettoloon moeten geen belastingen of sociale bijdragen worden betaald. Bovendien is er geen beperking op het aantal uren of loon dat iemand als flexi-werknemer mag presteren. De flexi-job bestaat sinds 1 december 2015. In januari 2018 komt er een uitbreiding naar kappers, slagers, bakkers en detailhandel.

Bron: myflexijob.be

Flexi-job = Flexi-loon

Voor een werkgever is het niet altijd even eenvoudig te berekenen wat de loonkost juist bedraagt voor iemand in een flexi-job. Bovendien zijn er nog een aantal andere statuten waarin werknemers in de horeca aan de slag kunnen: zo is er de “gelegenheidswerknemer”, de “extra werknemer” of de “student”. Begin maar te rekenen.

Partena Professional, voor wie we de website beheren en in het verleden ook al een campagnewebsite ontwikkelden, had daarom het idee om een lookost simulator voor werkgevers in de horeca te laten ontwikkelen. Zo wordt het voor hen voor elk van bovengenoemde statuten zeer eenvoudig om de effectieve loonkost voor henzelf, en het nettoloon voor hun werknemers te berekenen.

Flexi-simulator voor loonkost

Starring Jane ontwikkelde voor Partena Professional de flexi-job simulator. Deze simulator, gemaakt in Umbraco 7, vertrekt daarbij van een aantal vaste waarden, zoals bedrijfs- en loongegevens: aantal werknemers, bruto uurloon,… In slechts 2 eenvoudige stappen wordt in no time een volledig overzicht gegenereerd van de kosten, volledig in detail uitgesplitst. De resultaten worden voor elk van de statuten online getoond en gemaild naar het email adres van de aanvrager.