Klant
European Copper Institute
Vraag
Een website in 14 talen waarin de content op een intuïtieve manier wordt gestructureerd
Technologie
WordPress
Resultaat
copperalliance.eu

Website voor de European Copper Institute in 14 talen

ECI, de European Copper Institute, is een internationale organisatie die de belangen van de koperindustrie vertegenwoordigt via lidmaatschap. Hun missie is het bewerkstelligen van een beloftevolle toekomst voor de koperindustrie zodat deze sector verder kan blijven groeien en bijdragen aan een duurzame samenleving. Wij ontwikkelden hun nieuwe website.

copper alliance

Dé uitdaging: het creëren van een duidelijke contentstructuur

Het grootste probleem met ECI’s vorige website was het gebrek aan een gebruiksvriendelijke navigatiestructuur. Geen evidentie gezien de hoeveelheid aan informatie die de organisatie aan haar stakeholders wil verschaffen. ECI wil informeren over koper als product en de mogelijke toepassingen ervan, de geschiedenis en toekomstperspectief in kaart brengen, de voordelen voor mens en milieu duiden, nieuws en actualiteit brengen, er is een knowledge base met documenten enzovoort. En dit voor alle landen waarin de organisatie actief is.

Door middel van verschillende workshops werd het kaf van het koren gescheiden: het teveel aan content werd weggewerkt of samengevoegd en duidelijker gestructureerd, waarna dit in wireframes werd gevisualiseerd en tenslotte afgewerkt tijdens de designfase.

 

copper alliance

Functionele landingspagina’s

Niet alle pagina’s werden in de navigatiebalk van de site opgenomen. Het werken met tussenliggende landingspagina’s van waaruit men kan doorklikken naar achterliggende onderdelen is een zeer doordachte keuze om de informatie voor een sitebezoeker bevattelijk te houden. Door de vormgeving van deze pagina’s wordt de site ook een stuk visueler, wat het navigeren aantrekkelijk maakt. Van een overweldigend gevoel is nu geen sprake meer.

Component-based

De informatie die ECI te bieden heeft laat zich niet zomaar in doorlopende teksten vatten. Daarom werd er geopteerd voor een pagina-opbouw waarbij er gekozen kan worden uit een aantal gedefinieerde componenten. Op die manier heeft ECI totale visuele en inhoudelijke vrijheid bij de aanpassing en aanmaak van nieuwe pagina’s.

Veel verschillende vestigingen, evenveel verschillende talen

Het hoofdkwartier van ECI situeert zich in Brussel, maar de organisatie heeft vestigingen in Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Italië, Polen, Finland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. En ook buiten Europa is ECI actief: er zijn filialen in Azië, Noord-Amerika en Latijns Amerika. De website die we ontwikkelden is dan ook beschikbaar in maar liefst 14 talen.

Gezien de complexiteit van de materie (denk alleen al maar aan de wetgeving in de verschillende eu-landen), kan de content voor al deze vestigingen volledig onafhankelijk worden beheerd. Daardoor beschikt elk filiaal als het ware over een aparte website, maar wel binnen hetzelfde systeem. Gelukkig is WordPress perfect uitgerust voor dergelijke complexiteiten.

Sta je voor de uitdaging van een complex webproject?

Starring Jane is your woman. Deze case bewijst dat een veelheid aan content probleemloos in een intuïtief, visueel aantrekkelijk en user-friendly platform kan worden weerspiegeld. Oordeel gerust zelf. En daarna: shoot!

What's your story?

Elke Desmet
Project Management
elke@starringjane.com09 235 82 86