Klant
Duval Union Consulting
Vraag
Een gebruiksvriendelijk platform om online artikels overzichtelijk in bij te houden

Een platform om trends te organiseren en analyseren

The Hive is een co-working space die innoverende digitale bedrijven huisvest. Eén van die bedrijven is Duval Union Consulting. Hun team van consultants helpen bedrijven en organisaties om te anticiperen op veranderingen in de markt. Ze adviseren hun klanten bij hun digitale strategie op lange termijn, en daarom is het nodig dat ze constant monitoren wat er op de markt speelt.

Bedrijven moeten proactief op de hoogte zijn van de evoluties in de markt om de juiste beslissingen te kunnen maken voor hun digitale transformatie. Trendbase helpt hen hierbij, als tool om al deze inzichten te organiseren en analyseren.

Trends, tendensen, stromingen en ontwikkelingen. What’s the next big thing?

Trends heb je natuurlijk in allerlei sectoren en over allerlei onderwerpen. De uitdaging van Duval Union aan Starring Jane:

Ontwerp een gebruiksvriendelijk platform waarmee we op een laagdrempelige manier alle artikels die we interessant vinden kunnen opslaan, catalogeren en makkelijk kunnen opzoeken achteraf.

Geen evidente klus, maar we zijn erin geslaagd en ontwikkelden een applicatie die Trendbase werd gedoopt. Onze eigen gefabriceerde Pocket 2.0.

Trendbase

Hoe het werkt?

Als we de vraag van Duval Union letterlijk ontleden kunnen we de volgende elementen onderscheiden:

Laagdrempelig
Wanneer je online een interessant artikel tegenkomt, zou het bijzonder onhandig zijn wanneer je dit zou moeten bewaren in een applicatie die je elders moet oproepen. Veel te tijdrovend. In plaats daarvan besloten we te werken met een bookmarklet die je gewoon in je browser installeert. Een eenvoudige Trendbase-button waar je op klikt terwijl je het artikel bekijkt. Klik, en klaar.

Catalogeren
Wanneer je dan inlogt in het platform van Trendbase zelf, vind je op je dashboard een overzicht van alle bewaarde artikels, of stories, zoals die in de app worden genoemd, die nog niet op hun juiste plaats staan. Dit lijstje kreeg de logische benaming “Waited to be pimped” mee. Wat je er vervolgens mee kan doen, is het toekennen van bepaalde tags aan jouw story, en je kan deze onderbrengen in een bepaalde Trend. Zo zet je alle stories die over eenzelfde trend gaan samen, en kan je ze ook mooi presenteren aan je klant. Maar daar stopt het niet. Je kan Trends onderbrengen in Projecten, waar je kan aanduiden welke impact de trend zal hebben, en op welke termijn.

Opzoeken
Aan de hand van de tags die je kan toekennen aan de stories, kan je ze makkelijk opzoeken. Bovendien beschikt de app over een handige zoekmachine die niet enkel de tags maar ook de tekst binnen de stories zelf doorzoekt. In no time vind je wat je zocht.

Voor altijd bewaard

In Trendbase vind je zowel artikelen als websites en documenten. Het coole aan Trendbase is dat wat je erin bewaard hebt, voor altijd bewaard blijft, ook al verdwijnt het originele artikel of verandert de url ervan. De link naar de bron zal een foutmelding geven, maar wat erin stond, heb je vast. Voor altijd.

Eerste fase

Deze uitwerking is nog maar een eerste fase. De ambitie is er om dit in de toekomst nog te verbeteren en nieuwe versies te releasen. The only way is up, dus!