Fenixco iphone
Klant
Fenixco
Vraag
Dronebeelden om architectuurprojecten in de kijker te plaatsen
Resultaat
www.fenixco.eu

Dronebeelden om website visuele boost te geven

Dronebeelden zijn uitermate geschikt om projecten als totaalplaatje te tonen, omdat ze capteren wat vanaf de grond niet of moeilijk te zien is. Dat kan voor een projectontwikkelaar van goudwaarde zijn: uiteindelijk wil de (potentiële) klant vooral zien wat die in zijn mars heeft. Dat besefte ook Fenixco, projectontwikkelaar met specialisatie in residentieel erfgoed in het Gentse en focus op nieuwbouwappartementen en herontwikkeling van bestaande sites. Samen met Starring Jane wilden ze van hun website een visuele parel maken, waarop de projecten via dronebeelden perfect tot hun recht kwamen én de link met Gent duidelijk bleek. Visuele en digitale co-creatie was de rode draad doorheen dit gezamenlijk traject.

 

Meerwaarde via bewegende beelden

Wie de website van Fenixco bezoekt, zal het niet kunnen ontkennen: je komt recht in de wereld van de projectontwikkelaar terecht, dankzij de fraaie dronebeelden die niet alleen de projecten in volle glorie laten zien, maar ook de Gentse binnenstad fraai in beeld brengen. Op die manier vormt de homepage niets meer en niets minder dan het perfecte visuele visitekaartje voor de projectontwikkelaar én het gebied waarin hij opereert.

 

SEO-optimalisatie via teksten

De beelden moesten primeren. Maar uiteraard wil de bezoeker ook de nodige informatie krijgen. Hoe ervoor te zorgen dat die teksten de visuals niet verstoorden en de bezoeker geen in your face-gevoel gaven? Heel eenvoudig: door die content gewoon onder de beelden te plaatsen. Dat heeft een dubbel voordeel: de informatie kan op een efficiënte manier worden gebundeld en de cleane look van de website blijft behouden. Bovendien is het ook in termen van SEO een handige oplossing.

 

Speelse opmaak van projectpagina

Niet alleen de homepage, ook de projectpagina moest visueel aantrekkelijk zijn. Daarom creëerden we een speelse blokkenmozaïek van alle projecten, kriskras door elkaar. Wie op een detailpagina klikt, krijgt een heel mooi geordend overzicht van het betreffende project, met foto’s, extra informatie en locatie.

Als visuele kers op de kaart integreerden we Google Maps, met daarop alle projecten aangeduid, om nogmaals de associatie met Gent te benadrukken.