Klant
Verhamme en De Vel
Vraag
De complexiteit van een lastenboek werkbaar maken
Technologie
Angular
Resultaat
www.verhamme-devel.be/

Database om lastenboek op maat te maken

Een database maken op basis van een lastenboek: onbegonnen werk? Heel concreet was het Verhamme en De Vel die met de vraag kwam. Dit is een Antwerps architectenbureau met heel wat gerenommeerde klanten. Omdat lastenboeken heel uitgebreid kunnen zijn en vaak heel specifiek, moesten wij ons heel wat jargon en technische toelichting eigen maken. Maar het kwam het project wél ten goede.

Complexe database, efficiënte oplossing

Het probleem is dat lastenboeken hun naam niet gestolen hebben: ze zijn vaak lastig. Zo leiden aanpassingen in het document vaak tot chaos. Daarom werkten wij samen met de opdrachtgever een systeem uit waarmee werknemers digitaal een lastenboek op maat van een specifiek project kunnen maken en daar een pdf van kunnen genereren. Geen gesukkel meer met Word, maar een intuïtief en handig systeem – zelfs voor digibeten!

AngularJS

Een heuse uitdaging voor Starring Jane. Zo moesten we een soort moederlastenboek creëren, waaruit de werknemer dan een lastenboek op maat van het concrete project kan genereren door eliminatie. Vervolgens kan hij de versie van zijn project opslaan, waarbij al het overbodige automatisch weggeschreven wordt (zodat het zo licht mogelijk blijft). Dat moest op een zodanig eenvoudige manier mogelijk zijn dat zelfs de grootste computerleek er mee aan de slag kon. Het moederlastenboek werd vanaf nul geschreven vanuit het javascript framework AngularJS. Het uiteindelijke resultaat is een intuïtieve tool waar iedere gebruiker meteen mee weg is.