Klant
Constructiv
Vraag
Een gebruiksvriendelijke website waarin de informatie op een overzichtelijke manier wordt aangeboden aan het juiste doelpubliek
Technologie
Kentico
Resultaat
constructiv.be

Kentico website met een duidelijke structuur

Een 6-tal maanden geleden kwam bij Starring Jane de offerte-aanvraag binnen voor een nieuwe website voor een bekende speler in de bouwsector: Constructiv. Constructiv is een dienstverlenende organisatie opgericht door de sociale partners van het bouwbedrijf. Als fonds voor bestaanszekerheid ijvert deze organisatie ervoor dat talent zijn weg vindt naar de sector en er zich een hele loopbaan lang in kan ontplooien. Ze waken onder meer over een aantrekkelijk sociaal statuut, veilige werkomstandigheden op de werkvloer en bieden tal van opleidingen aan.

Een grote hoeveelheid aan informatie die een duidelijke structuur nodig had in de vorm van een heldere website.

doelgroep keuze

De uitdaging

Hun toenmalige website was sterk verouderd. Zowel wat de opbouw en structuur, de technologie als de inhoud betreft miste hun vorige site volledig het doel: een overzichtelijk informatieplatform zijn voor arbeiders, werkgevers en andere partijen in de bouwsector.

Daarom werd er in samenspraak beslist om de volledige structuur te baseren op 3 grote doelgroepen: arbeiders, werkgevers en andere partijen in de bouwwereld. Vandaar de keuzemogelijkheid op de homepagina en in de navigatiebalk op elke pagina om te switchen van doelgroep om op die manier relevante content aan te bieden.

Een veelheid aan informatie duidelijk weergeven door middel van de sitestructuur én het design

Eens een doelgroep gekozen, blijft de diversiteit van informatie-onderwerpen een uitdaging. Met een dynamisch ontwerp dat de informatie weergeeft aan de hand van blokken breng je toch duidelijkheid in die hoeveelheid: op deze manier wordt het mogelijk gemaakt om bepaalde onderwerpen in de verf te zetten door middel van kleuren en groottes.

De dienstverlening van Constructiv is gebaseerd op regionaal niveau. Zij werken met lokale teams, waarvan de dienstverening en contactpersonen via een zoekfilter heel handig worden weergegeven.

Nog een voorbeeld hoe we de informatie gestructureerd aanbieden zijn de publicaties. Dit zijn downloadbare documenten die zijn onderverdeeld in categorieën en waarvoor een aparte zoekmodule werd geprogrammeerd.

Exact de juiste content voor elke doelgroep

Een geslaagde website is een combinatie van factoren. De content, zowel tekst als beelden, is hier een enorm belangrijk onderdeel van.

De eerste stap om die content goed te krijgen is een keyword audit, waarin op zoek wordt gegaan naar relevante zoektermen en we een inzicht verkregen in het zoekgedrag van de doelgroep. Vervolgens zijn we overgegaan tot het herschrijven en optimaliseren van door Constructiv aanleverde teksten, dit alles gebaseerd op de zoekwoorden analyse. Tenslotte stond Starring Jane ook in voor het integreren van deze teksten en bijhorende beelden.

Specialist voor de bouwsector

Door jarenlange ervaring heeft Starring Jane zich ontplooid tot specialist in het ontwikkelen van digitale oplossingen voor bedrijven uit de bouw- en vastgoedsector. Onze talrijke referenties getuigen daarvan. Of het nu gaat om een commerciële website voor ambitieuze bouwprojecten, een architectensite waar emotie meespeelt of het ontwikkelen van een interne applicatie op maat, Diederik Vlerick luistert graag naar jouw specifieke wensen.

What's your story?

Jan Boudrez
Jan Boudrez
Sales & Account Direction
jan@starringjane.com+32 9 235 82 76