Klant
Compaan
Vraag
Een nieuwe, overzichtelijke website met een duidelijke structuur
Technologie
Wordpress
Resultaat
www.compaan.be

Overzichtelijke website met extra aandacht voor gebruiksgemak

Compaan (het vroegere Job & Co, Duet en Con Brio) wil mensen met onderbenutte talenten duurzaam en doelgericht activeren en integreren in de arbeidsmarkt. Ze gaan op zoek naar een passende job voor werkzoekenden met een ondersteuningsnood. Sinds de start in 1987 is Compaan en hun aanbod aan werkmogelijkheden enorm gegroeid. Het werd dus tijd voor een nieuwe website om al deze zaken overzichtelijk in kaart te brengen, iets waar Starring Jane maar al te graag z’n steentje aan bijdraagt!

De uitdaging

Bij Starring Jane houden we wel van een uitdaging. De grote uitdaging hier was om de vele bedrijven/projecten die onder Compaan vallen allemaal evenwaardig aan bod te laten komen op de nieuwe website. En dit zonder dat mensen verdwalen in de schat aan informatie. We hebben dit probleem ‘getackeld’ door een duidelijk menu te voorzien met een logische onderverdeling. Ook werd er gebruik gemaakt van breadcrumb trails. Op die manier was het voor gebruikers eenvoudig mee te volgen welk pad ze hadden afgelegd om op de huidige pagina te landen.

Om de vele verschillende pagina’s toch als geheel te laten aanvoelen, hebben we gekozen voor herbruikbare componenten. Dit zorgt er voor dat alle pagina’s vertrouwd aanvoelen en ook contentingave wordt op deze manier een stuk eenvoudiger!

Een website voor iedereen

Compaan focust zich op werkzoekenden met een ondersteuningsnood. Het is dus belangrijk dat deze werkzoekenden ook de nodige informatie kunnen terugvinden op de website, ongeacht hun beperking. Daarom is er bij het ontwikkelen van deze website extra aandacht gegaan naar gebruiksvriendelijkheid. Zo werd er gelet op het contrast tussen tekst en achtergrond. Ook is er bovenaan een icoontje met een vergrootglas voorzien. Op die manier kunnen alle pagina’s nog groter worden weergegeven indien dat nodig zou zijn.

En jij?

Ben jij ook op zoek naar een partner die jouw informatie kan verwerken in een overzichtelijke website waar gebruikerservaring centraal staat? Spring eens binnen bij Starring Jane of neem contact op met Diederik voor een vrijblijvend gesprek. We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden!

What's your story?

kevin braem
Kevin Braem
Management, Strategy & Concept
kevin@starringjane.com+32 9 235 82 84