Klant
Gent Jazz + Jazz Middelheim
Vraag
Communicatieplan ontwikkelen om twee jazzfestivals maximaal te promoten en de nodige visibiliteit te geven.
Resultaat
htpp://www.gentjazz.com, www.jazzmiddelheim.be

Communicatieplan voor twee toonaangevende Belgische jazzfestivals

Een communicatieplan opstellen en uitwerken voor twee – letterlijk – toonaangevende festivals in de jazzwereld (en daarbuiten): alleen in gerichte en duurzame wisselwerking met de klant brengen we de juiste boodschap. Iedereen die ook maar een beetje vertrouwd is met jazz, heeft ongetwijfeld al gehoord van de festivals Gent Jazz en Jazz Middelheim, die elk jaar een staalkaart van hedendaagse topmuziek brengen en een veel ruimer publiek aanspreken dan alleen maar de jazzliefhebbers. De organisatie achter beide festivals wilde samen met Starring Jane het volledige communicatieplan uitwerken, zodat het maximaal rendement zou opleveren. Een mooi voorbeeld van one-stop shopping, én van een project waar – letterlijk en figuurlijk – muziek in zat.

Gent Jazz

Concrete all-in communicatie

Samen met de organisatie werkten we campagnebeeld, mailings, sociale media en website uit, en ook offline zorgden we voor maximale aanwezigheid – in de vorm van affiches, banners, programmaboekjes, busflanken, schuilhuisjes De Lijn, festivalkranten, enzovoort. Wat marketing betreft, maakten we de informatie custom made: specifieke content voor specifieke kanalen, om zo maximale respons te genereren en heel doelgroepgericht te communiceren.

Gent Jazz

Meest bekeken commercial ooit

Maar het was vooral met de televisiespots dat we wisten te scoren. Eén daarvan, voor Jazz Middelheim, waarbij we een parallel trokken tussen boksen en jazz, werd namelijk de best bekeken commercial ooit in België. Eerlijkheidshalve moeten we er wel aan toevoegen dat één en ander te maken had met de WK-match van de Rode Duivels die op dat moment op televisie werd gespeeld. Maar toch: faut le faire, nee?

What's your story?

kevin braem
Kevin Braem
Management, Strategy & Concept
kevin@starringjane.com+32 9 235 82 84