Klant
Batimont
Vraag
De ontwikkeling van een offertetool die gekoppeld is met Teamleader
Technologie
Umbraco

Een op maat gemaakte module om offertes op te maken

Stel: je hebt een bedrijf dat zonnepanelen plaatst en je verkopers besteden veel tijd aan de opmaak van hun offertes. Het bedrijf Batimont uit Gullegem kwam bij ons aankloppen met de vraag of we een manier konden bedenken om dit proces te automatiseren.

Yes we can

Starring Jane ontwikkelde voor Batimont een online tool, vlot consulteerbaar via iPad, die gebruikt kan worden om aan de hand van een aantal vooraf ingestelde parameters, volledige en duidelijke offertes uit te rollen.

Tijdswinst: check. Uniformiteit in offertes: check. Volledige offertes: check. Correcte berekeningen: check!

batimont

Volledig beheerbaar

De prijs voor het plaatsen van zonnepanelen hangt af van een aantal vaste parameters: hoeveel panelen? Welk type panelen? Moet er een hoogwerker worden geplaatst ja of neen? Deze gegevens worden in de berekening meegenomen.

Komt er een nieuw type zonnepaneel op de markt? Geen probleem. De parameters zijn vrij te beheren via Umbraco, het CMS waarin de offertetool is opgemaakt. De tool laat zelfs toe om in het geval van een nieuw type zonnepaneel een foto op te laden, die achteraf op de offerte van de klant wordt getoond. Een professioneel document is het resultaat.

Wat maakt een offerte een goede offerte?

Door middel van een aantal workshops in ons kantoor werd een flow uitgestippeld voor de creatie van de ideale offerte, met als basis deze vraag: wat wil een potentiële klant zoal weten wanneer hij overweegt om zonnepanelen te plaatsen?

  1. Wat gaat het kosten?
  2. Wat haal ik eruit en wat is de terugverdientijd?
  3. Hoe komen de zonnepanelen op mijn dak te liggen?
  4. Wanneer gebeurt de installatie?
  5. Kan ik referenties in de buurt gaan bekijken?

Alle gegevens die nodig zijn om een antwoord te krijgen op bovenstaande vragen, zijn in de tool verwerkt. Inclusief tekenmodule waarop kan worden aangeduid hoe de panelen zullen worden geplaatst. Wanneer een verkoper bij zijn bezoek aan een prospect alle variabelen correct invult op de iPad, worden de berekeningen automatisch uitgevoerd. Potentiële klanten moeten zo niet langer wachten op een offerte, die kan immers ter plekke worden gegenereerd en – nog belangrijker – face to face besproken.

Dat deze investering zichzelf terugverdient voor Batimont is wel duidelijk. Verkopers kunnen op deze manier veel meer prospecten bezoeken op dezelfde tijdspanne doordat ze zich niet langer moeten bezighouden met de opmaak van offertes na hun bezoek.

umbraco teamleader

Koppeling met Teamleader

Batimont gebruikt voor hun contacten- en klantenbeheer de CRM tool Teamleader. Starring Jane heeft, als partner van Teamleader, veel ervaring met het opzetten van koppelingen tussen Teamleader en talrijke andere programma’s.

Dit is hier ook gebeurd. Teamleader heeft weliswaar een module om offertes op te maken, maar voor een technisch gegeven als een zonnepaneel is die module te beperkt in mogelijkheden.

De offertetool die we in Umbraco ontwikkelden is gekoppeld met de ‘Deals’-module in Teamleader. Dus wanneer een verkoper een offerte opmaakt in de offertetool, dan wordt hiervan ook onmiddellijk een deal aangemaakt in Teamleader én wordt de uitgebreide offerte in PDF hieraan gekoppeld. Nog een stap in het verkoopproces die kan worden overgeslagen, en bovendien kan men er door deze automatisatie zeker van zijn dat er geen fouten gebeuren bij de overdracht van het ene naar het andere programma.

What's your story?

Diederik Vlerick
Diederik Vlerick
Sales, Strategy & Concept
diederik@starringjane.com+32 9 235 82 88