Klant
Cokido
Vraag
App ontwikkelen om buitenschoolse kinderopvang te regelen
Technologie
Wordpress
Resultaat
www.cokido.org

App ontwikkelen voor buitenschoolse kinderopvang

Een app ontwikkelen om buitenschoolse kinderopvang tijdens de vakantie te regelen? Vandaag klinkt het niet meer dan logisch. Want waarom niet de huidige digitale mogelijkheden gebruiken om komaf te maken met wat vaak een hoop geregel is? Een gebruiksvriendelijke app zou met andere woorden de community van ouders een stuk geruster kunnen maken. En daar zetten wij als digitale partner graag onze schouders mee onder.
De vraag ging uit van de Kortrijkse vzw De Stuyverij, heel concreet voor hun Cokido-project. Hiermee willen ze ‘blijspelen’ terug mogelijk maken: ontspanning voor kinderen buiten de schooluren in kleine gemeenschappen van 10 tot 25 families. Dat is in onze jachtige samenleving helaas niet meer zo gemakkelijk te organiseren. Daarom is bijkomende ondersteuning meer dan welkom. Bijvoorbeeld dus in de vorm van een app waarmee ouders onderling een beurtrol kunnen afspreken. Starring Jane dacht die samen met de organisatie uit, en meteen ook de begeleidende website.

cokido

App én website

Om dergelijk door de gemeenschap gedragen project tot een goed einde te brengen, was een gezamenlijk traject nodig, dat de noden van die gemeenschap helder in kaart bracht. Eén vaststelling was alvast dat de app gelanceerd en toegelicht moest worden via een website. WordPress leek ons, met zijn flexibele back-end, hiervoor het beste platform. Zo kon de organisatie gemakkelijk de inhoud modereren, foto’s en filmpjes toevoegen, enzovoort. De app zelf, ontwikkeld in Laravel, wordt binnenkort gelanceerd.
Dat het concept aanslaat, bleek trouwens uit het feit dat zowel Libelle als regiozender Focus-WTV het concept van Cokido meteen oppikten.