Klant
Recrewtment
Vraag
Een app maken die als screening tool voor kandidaten kan dienen
Technologie
Laravel
Resultaat
app-ly.be/start

App maken als screening tool

Een app maken met als expliciete doel die als screening tool in te zetten: binnen hedendaagse HR kan het een heuse meerwaarde vormen. Dat begreep ook Recrewtment. Deze langetermijnklant van Starring Jane en specialist in future proof no-nonsense HR stelde ons die vraag. En daar gingen wij uiteraard graag op in: als digitale partner streven wij immers non-stop naar de beste oplossing voor de klant en zijn doelgroep. We stonden voor een complex traject, want de kandidaat moest via de app grondig en intensief getest worden in een virtuele werkomgeving. En zowel kandidaat als opdrachtgever moesten er het volste vertrouwen in hebben.

 

recrewtment screening

Opvolging in back-end

Heel concreet ontwikkelden we in Laravel een screening tool om kandidaten te testen voor desk jobs. Die app bootst de werkomgeving na, in de vorm van een virtuele verwelkoming die de kandidaat moet doen, testmails die binnen de voorziene tijd moeten beantwoord worden, klantenfiches die in een documentedatabase moeten worden opgemaakt of bewerkt … En dat terwijl consultants van ReCrewtment alles in de back-end kunnen opvolgen en aan de hand van time tracking een rapport opmaken. De consultants kunnen uiteraard tests op maat van de functie en kandidaat opmaken.
De app wordt sinds kort gebruikt voor VAB en 24+, twee klanten van ReCrewtment. Binnenkort volgen er nog (veel) meer. Intussen werken we trouwens ook aan de nieuwe website van ReCrewtment.