Diederik Vlerick, 1 december 2016

Website SEO met ontbijt: ideale combinatie

Website SEO is essentieel om gevonden te worden. Maar toch wordt het nog door heel wat ondernemers verwaarloosd, vooral omdat de corebusiness voorrang krijgt. Toch moet u als professional werk maken van de vindbaarheid van uw webshop of website, net omdat dit invloed zal hebben op uw business. Starring Jane wil (potentiële) klanten hierbij helpen, door hen op weg te helpen met praktische tips en wat theoretische achtergrond. En omdat op de meest aangename manier te doen, organiseren we hiervoor regelmatig SEO Lab Breakfasts in The Hive. Dat er vraag naar is, mag blijken uit het feit dat die doorgaans in geen tijd volzet zijn.

seo piramyd

SEO pyramid

Tijdens het ontbijt kaderen we het belang van SEO voor websites en webshops. Ook de SEO pyramide komt hierbij steeds aan bod. De boodschap is duidelijk: uw website moet gelezen kunnen worden door zoekmachines, dankzij de juiste inhoud, linkbuilding, enzovoort.

Uiteraard moet SEO perfect afgesteld zijn op uw bedrijfsdoelstellingen, met uw business case als vertrekpunt. Ook de flow doorheen de site is zeer belangrijk, en zowat elke webpagina moet als landingspagina worden gezien.

Hoe Google werkt

Het SEO Lab Breakfast is ook het moment om toe te lichten hoe Google concreet redeneert en hoe de Google Search Console werkt. We lichten enkele praktische elementen rond SEO toe. Zoals:

  • het onderscheid tussen on page SEO en off page SEO
  • de benodigdheden voor een zoekmachinerobotvriendelijke site
  • het nut van een keyword audit
  • de perfect geoptimaliseerde pagina
  • een SEO-plan
  • hands-on tools voor ranking en rapportering

Tot slot geven we concrete voorbeelden van cases waarin Starring Jan dit allemaal heeft toegepast.

Ook interesse om bij ons een workshop te volgen?

Neem dan een kijkje op onze workshops pagina.