Jeffrey Uytkafkot, 11 juni 2019

The Jane experience

Mijn studentenjob bij Starring Jane zit er helaas op! Hoe ik die periode van vier maanden als jobstudent heb ervaren, deel ik hier graag met iedereen.

Vanaf dag één werd ik goed in het voltallige team opgenomen. Binnen Starring Jane vormen we één hechte groep, hoewel we tijdens de kantooruren wel verdeeld worden in teams. Ikzelf vormde met Lisa, Valérie en Joyce team Yellow. Samen werkten we aan projecten, waarbij Joyce en ik instonden voor de growth hacking.

Growth hacking

Joyce en ik kregen gedurende onze periode de vrijheid om ideeën te bedenken, voor te leggen en uit te voeren, als we met z’n allen akkoord waren uiteraard. Zo hebben we persoonlijke filmpjes gemaakt waarmee we mogelijke klanten een eerste keer hebben gecontacteerd, een LinkedIn campagne uitgevoerd, blogs geschreven, de Starring Jane podcast opgestart en ideeën rond video marketing uitgewerkt. Elk project had zijn uitdagingen en was niet alleen enorm leuk om te doen, maar ook heel leerzaam. De uitdagingen die op ons pad terecht kwamen konden we makkelijk wegwerken dankzij ons sterke teamwork. De podcast vind je zowel terug op Spotify als op Itunes.

One team, one Jane

Werken bij Starring Jane betekent meer dan alleen collega’s zijn. We zijn één hechte groep waarin iedereen zich thuis voelt en waarin de werksfeer optimaal is. Er is geen dag geweest waarop ik met tegenzin kwam werken. Geregeld waren er ook activiteiten, zoals gezamenlijk spaghetti van de Kastart bestellen of elke twee weken de communication workshop, die de groepssfeer stimuleerde. Elke vrijdag is er ook een happy hour en elke 4-6 weken vindt er een ‘Sharing is Caring’ plaats. Dit is een vrije meeting op vrijdag waarin iedereen die wil iets mag voorbrengen, bvb. een afgerond project, en waar nadien natuurlijk ook iets gedronken kan worden. Vaak vindt er ook nog een activiteit plaats na de meeting. Zo zijn we gaan springen bij JumpSky, het indoor trampoline park in Gent, en gaan eten en bowlen bij O’Learys.

Offsite

Hét hoogtepunt van mijn periode bij Starring Jane is toch wel offsite. Deze reis naar Portugal, georganiseerd door het bedrijf, deed mijn ervaring bij Starring Jane nog meer boven de verwachtingen uitstijgen. De reis was voor mij de ideale gelegenheid om iedereen van het bedrijf nog beter te leren kennen en bevriend te worden met iedereen. Ook de geplande activiteiten waren enorm leuk. Zo hebben we Sintra bezocht, een TukTuk ritje door Lissabon gemaakt en leren surfen. Hier kan je een volledig verslag van de reis lezen. Helaas komt aan elk sprookje een einde en zo ook aan deze reis, die ook mijn laatste weken bij Starring Jane inleidde.

Voor opkomende IT’ers en marketeers is dit zeker een interessante werkomgeving om te leren en te groeien. Ik heb me zeker en vast geamuseerd en veel bijgeleerd. Ik raad iedereen dan ook aan om dit bedrijf eens een bezoekje te brengen. Oh, en vergeet zeker jullie cv niet!