Valérie Destrooper, 19 december 2017

Terugkijken op 2017…

Vooruitkijken moet je doen. Maar nu 2017 op zijn einde loopt, kan het geen kwaad om eens terug te blikken op de voorbije 12 maanden. Want er valt wat te zeggen over 2017. Het was een jaar met ups en downs zoals overal, maar toch vooral met véél ups. Even bezinnen en terugkijken op 2017.

Spectaculaire groeischeut

Het laatste jaar kenden we een redelijk spectaculaire groei van bijna 50%. Een groei in termen van ambiteuze projecten, nieuwe medewerkers en meer omzet. Eind 2016 was er de samensmelting van het toenmalige Lodestar en AGX en waaruit de nieuwe naam Starring Jane ontsproot. En onlangs namen we het klantenbestand van webbureau 9000 studios onder onze hoede. Groeien is tof, al moet je alert blijven voor de groeipijnen. Hoe we daarmee omgaan? Door onze interne processen constant te optimaliseren. Door te werken aan een hecht team dat dagelijks met enthousiasme zijn expertise ter beschikking stelt. En door onze klanten op de eerste plaats te zetten en op te leveren wat ze nodig hebben, en ze af en toe te verwennen met een extraatje. U moet schitteren, remember? Om deze ambities waar te maken hebben we met The Hive sinds eind 2016 onze perfecte uitvalsbasis gevonden.

jane is missing

Zoek kleine Jane!

Ons motto: klanten komen eerst. Dat is makkelijk gezegd, maar we ménen het! In 2017 organiseerden we 3 grootschalige acties voor onze klanten, die telkens draaiden rond het concept: “Little Jane is missing”. Zo was er in januari de taarten-actie, in de lente de bloemen-actie en in oktober de Halloween-actie. Voor elk van deze campagnes trokken een aantal Janes erop uit om de klanten persoonlijk een cadeau af te geven. Dit betekent telkens een 60-tal bezoeken op enkele dagen tijd. Op zich al heel leuk, en zeker als je weet dat er telkens toffe prijzen mee te winnen zijn: een gratis campagne, een optimalisatie van de zoekresultaten of een gratis contentkalender. Uiteraard kregen deze acties veel aandacht op onze Facebook pagina. We zijn al benieuwd waar kleine Jane zich in 2018 zal verschuilen… Wie heeft er nog een origineel idee nodig voor een campagne? Shoot!

offsite

Het draait om u, maar ook om onszelf

Af en toe vinden we het nodig om de neuzen in dezelfde richting te krijgen, en om even stil te staan bij onze interne manier van werken, die we constant optimaliseren. Zo trokken we in juni naar de Westhoek voor een actieve, doch ontspannende driedaagse met de voltallige équipe. We hebben er gezeverd, gedronken, gezwommen en gemusiceerd. Maar ook gebrainstormd, nieuwe ideeën zijn er ontsproten en het teamvuur werd er eens te meer aangewakkerd.

Onlangs nog, in november stond er eKarting op het programma en bleven we in Gent. Naast het racen tegen elkaar, stonden daar vooral de toekomstplannen van Starring Jane op het programma, met presentaties en inzichten van verschillende medewerkers in allerlei functies.

Daarnaast organiseren we elke 6 weken onze ‘sharing is caring‘. Die hebben altijd een andere insteek, en sowieso worden de lopende projecten er toegelicht zodat iedereen op de hoogte is. En niet te vergeten: elke vrijdag is er in The Hive happy hour om het weekend goed in te zetten. Mét bier van de maand. Altijd welkom om mee te doen!

Nieuwsgierige beestjes

Stilstaan is achteruitgaan. Wat een cliché. Maar het is de waarheid, zeker in de digitale sector. Daarom investeren we de nodige tijd in onderzoek en gaan we graag in op conferenties waar we iets uit kunnen leren. In januari waren we present op de sessie van New Relic in Gent. In mei was er the next web conference in Amsterdam waar we meer te weten kwamen over AI. In september scherpten we onze skills aan op Laracon EU, een driedaags event over Laravel. In november was de Kentico Roadshow aan de beurt, en onlangs nog de Google Analytics Business Conference waar we de laatste analytics nieuwtjes leerden kennen. Leg ons dus gerust je digitale vraagstukken voor.

Een lang verhaal in ’t kort

2017 was voor Starring Jane een dankbaar jaar. We lanceerden met trots een 60-tal nieuwe webprojecten. Wie met ons samenwerkt kan rekenen op een expertise die constant wordt bijgewerkt. We verwelkomden meer dan 10 nieuwe medewerkers en tientallen nieuwe klanten.

Onze belofte aan u

Wat de toekomst zal brengen kunnen we niet met zekerheid zeggen. Maar de ambities zijn er. Zo willen we blijven evolueren om een partner te zijn voor wie een digitale roadtrip onderneemt, steeds met het concept van co-creatie in ons achterhoofd. “Klanten” vinden we een vies woord. We werken niet voor iemand, we werken samen mét iemand naar een bepaalde doelstelling. We willen nog groeien, maar dat idee zullen we nooit laten varen. Dat is ons voornemen en onze belofte aan u voor 2018 en daarna.

Starring Jane is a #fullservicedigitalagency, all about #cocreation, aiming to #createvalue for you and your company.