Jana Vantieghem, 21 september 2017

Starring Jane op Laracon EU 2017

Laracon EU is een driedaags internationaal Laravel evenement waar jaarlijks meer dan 750 developer goeroes op afkomen. Natuurlijk waren ook onze developer Janes Maxim en Rens van de partij. Het is namelijk dé place to be om je development kennis en skills verder aan te scherpen. Beide Janes trokken voor twee dagen naar Amsterdam voor Laracon EU 2017 om tientallen in-depth technical talks van jarenlange professionals te volgen. Met veel plezier delen ze hun ervaringen met ons.

Laracon EU 2017

Conference Day #1

Marcel Pociot startte de eerste conference day op Laracon EU 2017 met zijn talk over hoe je een intelligente chatbot kan creëren voor meerdere platforms aan de hand van PHP, BotMan en Laravel. Hier zit zeker potentieel in, aangezien chatbots steeds vaker worden ontwikkeld om een betere klantenservice te voorzien.

Verder op de dag toonde Hannes Van De Vreken aan hoe je als developer wijzigingen in de code beter begrijpbaar kan maken aan je volledige team door duidelijke afspraken te maken omtrent de codestijl. Transparante communicatie en en samenwerking vinden we bij Starring Jane sowieso van groot belang, dat kan je wel afleiden uit ons blogartikel over co-creatie.

Na deze interessante talks hebben we ons verder verdiept in het UX (User Experience) verhaal. Want geloof het of niet, niet alleen onze designer Janes hebben een scherp oog voor UX. Ook wij als developer moeten hier rekening mee houden. Niet door allerlei designs in alle geuren en kleuren uit te werken, maar door alle punten waar gebruikers vastlopen bij te houden in tekst- of logbestanden. We kijken op welke manier data het best bewaard wordt om de gebruikerservaring te verbeteren.

En raar maar waar, we keken echt uit naar het einde van deze eerste conference day. Waarom? De enige echte Taylor Otwell – jawel, de bedenker van Laravel – toonde ons de allernieuwste features in Laravel 5.5. Bovendien werden deze features nog op de tweede conference day gereleased. Te gek voor woorden, toch?

Ten slotte leerden we ook heel wat bij over preprocessor macros voor PHP en het gebruik van monads in PHP om betere code te schrijven. Maar daarvan zullen we jullie de technische details besparen!

Laracon EU 2017

Conference Day #2

Ook tijdens de tweede conference day van Laracon EU 2017 konden we ons volledig uitleven in de wereld van Laravel. Eryn O’Neil begon met een talk over verschillende manieren die je kan hanteren om uit de hand gelopen projecten weer in goede banen te leiden. Bobby Bouwmann gaf dan weer een talk over design patterns die je in Laravel kan toepassen, niet alleen om structuur te behouden, maar ook voor onderhoudsgemak. Uiteindelijk kwamen we tot het besluit dat we onbewust design patterns gebruiken en dat we deze nu gemakkelijker kunnen herkennen en toepassen.

Amo Chochan deelde vervolgens enkele real-life insights uit zijn dagelijkse workflow als developer. Hij demonstreerde ons 12 handige tips en tricks om automatische tests te kunnen schrijven, van het optimaliseren van je workflow tot het uitvoeren van je tests. Door deze tips toe te passen, zullen we uiteindelijk in staat zijn om betere tests te schrijven, de communicatie met stakeholders te verbeteren, tijd te besparen en compactere, maar betere code te schrijven. We kijken er alvast naar uit om ook bij Starring Jane aan de slag te gaan met deze top testing tips! In onze blog omtrent testing hebben we alvast zelf enkele tips en principes op een rijtje gezet.

Na deze talk werd dieper ingegaan op verschillende aspecten die je als team en individu kunnen versterken. We leerden onder andere hoe we betere meetings kunnen organiseren, hoe we persoonlijke doelen kunnen stellen en op welke manier we valkuilen kunnen vermijden. Met andere woorden: onze eigen weg naar succes uitstippelen. Persoonlijke groei en feedback vinden we bij Starring Jane namelijk heel belangrijk.

Evan You, de uitvinder van Vue.js, sloot ons Laracon avontuur af met een talk over hoe single component files vertaald worden naar JavaScript, zodat een browser de code kan begrijpen.

Wil jij een nieuwe website, webshop of webtoepassing laten ontwikkelen? Onze Starring Jane developers begeleiden je van A tot Z bij je volledige traject. Aarzel dus niet om ons te contacteren.